De la farmacèutica suïssa Roche

Autoritzat un test de diagnòstic de l'Ebola

La prova podria detectar la presència del virus en poc menys de tres hores

Dos sanitaris es dirigeixen a recollir el cadàver d’una dona morta per Ebola a Monròvia.

Dos sanitaris es dirigeixen a recollir el cadàver d’una dona morta per Ebola a Monròvia. / EFE / AHMED JALLANZO

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Americana de Medicaments (FDA, en les seves sigles en anglès) ha autoritzat un test de diagnòstic del virus de l'Ebola de la farmacèutica suïssa Roche, segons ha informat aquest dilluns la mateixa companyia.

El test, denominat 'LightMix Ebola Zaïre test', podria detectar la presència del virus de l'Ebola en poc menys de tres hores, ha confirmat la farmacèutica.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va sol·licitar a companyies especialitzades desenvolupar com més aviat millor tests de diagnòstic de l'Ebola ràpids, fàcils i segurs de manipular.

Actualment els tests que s'utilitzen triguen de mitjana unes sis hores i els han de fer tècnics especialistes donada la complexitat del procés i el risc de contagi amb les mostres de sang.

Notícies relacionades

"Aquest test de diagnòstic molecular és fàcil d'utilitzar, i permet ajudar el personal de salut a detectar ràpidament la presència del virus i començar com més aviat millor un tractament si és necessari", indica en el comunicat Roland Diggelmann, director operacional de la divisió de diagnòstic de Roche.

L'últim recompte de l'OMS assenyala que 19.692 persones s'han infectat amb el virus de l'Ebola, de les quals 7.693 han mort, la immensa majoria d'elles a Guinea Conakry, Libèria i Sierra Leone.

Temes:

Ebola