Patrons alimentaris a Espanya

El sedentarisme és més culpable de l'obesitat que la dieta

Els espanyols consumeixen prop de 800 calories menys ara que el 2010

Una dona amb sobrepès passeja per Barcelona.

Una dona amb sobrepès passeja per Barcelona. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El sedentarisme i la falta d'activitat física són més culpables del sobrepès i l'obesitat dels espanyols que les calories que ingereixen en la seva dieta, que es compon de més greixos i proteïnes de les recomanades per l'Autoritat Europea per a la Seguretat Alimentària (EFSA) però de menys hidrats.

És la conclusió de l'estudi d'Antropometria, Ingesta i Balanç Energètic a Espanya (Anibes) realitzat per la Fundació Espanyola de la Nutrició (FEN) en col·laboració amb cinc experts científics per conèixer els patrons alimentaris dels espanyols i la seva despesa d'energia.

L'estudi, en què han participat 2.009 persones, indica que els espanyols consumeixen prop de 800 calories menys ara que el 2010, al passar a una ingesta mitjana diària de 2.609 a 1.820, molt inferior també a la que reflecteixen les dades disponibles de l'any 1964 quan era de 3.008.

Notícies relacionades

Els experts indiquen, no obstant, que els estudis del 2010 i 1964 es van realitzar amb una metodologia diferent i "de menor precisió" que aquesta anàlisi.

Les dades dels ciutadans espanyols per franges d'edat mostren que només els nens d'entre 9 i 12 anys ingereixen el nombre de calories al dia recomanades per l'EFSA (2.078 en nens i 1.973, en nenes).