Pla d'optimització

L'Hospital de Bellvitge redueix en un 81% la llista d'espera de cirurgia cardíaca

Pel que fa al temps d'espera, actualment cap pacient supera els tres mesos, segons el centre

Un malalt, en una sala preoperatòria de l’Hospital de Bellvitge.

Un malalt, en una sala preoperatòria de l’Hospital de Bellvitge. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

L'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat ha reduït en un 81% la llista d'espera de cirurgia cardíaca gràcies al pla d'optimització que va posar en marxa fa un any i que també ha escurçat el temps d'espera per sotmetre's a una intervenció.

Segons ha informat l'hospital, els pacients en llista d'espera de cirurgia cardíaca han passat dels 226 de l'octubre del 2013 als 44 del setembre del 2014.

Pel que fa al temps d'espera, actualment cap pacient supera els tres mesos, quan fa un any hi havia 123 persones amb més de sis mesos a la llista.

El cap del Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital de BellvitgeAlbert Miralles, explica que "aquesta llista d'espera inclou exclusivament pacients que no estan en situació de risc vital, ja que tots els casos que necessiten atenció immediata són intervinguts amb caràcter urgent".

El pla d'optimització de la llista d'espera va incloure diferents mesures, com la revisió i l'actualització de les indicacions quirúrgiques i els protocols clínics, la reordenació dels circuits assistencials, l'adequació de l'activitat de cures intensives i la creació de circuits clínics i administratius amb altres centres emissors de pacients, com l'Hospital Moisès Broggi i l'Hospital de Sant Boi.

Notícies relacionades

Segons el doctor Miralles, "la reducció de la llista d'espera i del temps de demora s'ha produït mantenint els estàndards de qualitat, garantint la seguretat dels pacients en tot moment i millorant l'eficiència del procés".

L'experiència implementada a l'Hospital de Bellvitge ha estat premiada a la IV Jornada del Pla de Salut de Catalunya 2011-2015.