Alemanya demana ajuda a la UE al detectar el virus de la grip aviària en un ànec salvatge

Berlín estudiarà aquest dilluns si imposa noves restriccions a les explotacions avícoles

1
Es llegeix en minuts

El ministre alemany d'AgriculturaChristian Schmidt, va reclamar aquest dilluns fons de la UE per incrementar el control de la grip aviària al detectar-se a Alemanya l'H5N8 en un ànec salvatge, la primera vegada a Europa que es troba el virus en un animal salvatge.

El ministre, segons informa el diari 'Passauer Neue Presse', ha enviat una carta al comissari europeu de Salut, Vytenis Andriukaitis, en què advoca per activar una "vigilància activa" de les aus salvatges a tota la Unió Europea.

La detecció d'un ànec salvatge amb el virus H5N8, subratlla el ministre, confirma les sospites que les aus salvatges poden estar implicades en l'arribada de la grip aviària a Europa i ha de servir per estudiar les vies de propagació del virus i la seva entrada a les granges.

El virus va ser detectat aquest cap de setmana en una illa del mar del Nord, amb motiu dels controls que estan realitzant les autoritats després que a l'estat federat de Mecklenburg-Pomerània Occidental es registrés a principis de novembre un primer cas de grip aviària en una granja d'ànecs.

Un dels ànecs abatuts en aquests controls portava el virus H5N8, sense presentar símptomes aparents de malaltia.

Notícies relacionades

Alemanya estudiarà aquest dilluns si imposa noves restriccions a les explotacions avícoles.

A més del brot registrat en una granja de Mecklenburg-Pomerània Occidental, el virus H5N8 ha estat detectat en granges d'Holanda i el Regne Unit.