gestió de l'Ebola

El conseller de Sanitat de Madrid rebutja la conciliació amb Romero

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, ha declinat la conciliació oferta pels advocats de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, que va interposar una demanda contra ell per atemptar «greument» contra el seu dret a l'honor arran de les declaracions que va fer després que la sanitària s'encomanés d'Ebola.

Notícies relacionades

Fonts de la conselleria van recordar ahir que Rodríguez, a qui Romero reclama una indemnització de 150.000 euros, ja va demanar perdó a l'auxiliar i al seu marit, Javier Limón, per les seves «desafortunades declaracions». En elles, el conseller va acusar la malalta d'haver mentit i de no haver posat en coneixement del metge que la va visitar al centre d'atenció primària que havia estat en contacte amb el missioner Manuel García Viejo, que va acbar morint víctima del virus. El rebuig de la conciliació per part de la Conselleria de Sanitat madrilenya significa que la demanda haurà de ser resolta finalment en un judici.

Els advocats de Romero tractaven que la Conselleria de Sanitat acceptés en l'acte de conciliació abonar la quantia de la indemnització per destinar els 150.000 euros a diverses oenagés. Després del sacrifici d'Excálibur, el gos de Romero, l'auxiliar d'infermeria volia destinar els diners sobretot a protectores d'animals, va explicar recentment a Europa Press el lletrat José María Garzón.