Urbanisme

Sabadell preveu finalitzar la urbanització del Parc del Nord a finals d’any

La cocapital vallesana comptarà amb un nou corredor verd de 76.000 m2 i 570 arbres més

Sabadell preveu finalitzar la urbanització del Parc del Nord a finals d’any

Ayuntamiento de Sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Sabadell (Vallès Occidental), Marta Farrés, s’ha desplaçat avui fins al Parc del Nord per seguir in situ l’evolució de les obres d’urbanització de la zona, la qual segueix el seu curs i es preveu que finalitzi en l’últim trimestre de l’any. Respecte a la plantació de la vegetació, es farà a la tardor i s’allargarà uns cinc mesos més.

«És una obra molt esperada, que incideix en la política d’anar guanyant espais verds i defugir del concepte d’obra pública entesa com a espais durs. És una estratègia, la d’anar ampliant el verd que estem potenciant a tota la ciutat, per guanyar des del punt de vista ambiental i també estètic», ha declarat Farrés.

Amb el Parc del Nord, Sabadell comptarà amb un nou corredor verd de 76.000m² i i 570 arbres més, que se sumaran als ja existents. El projecte comporta una inversió pròxima als 2,1 milions d’euros i forma part de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), cofinançades al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

L’estat de les obres

Fins ara les obres s’han concentrat en l’àmbit entre els carrers de Corones i Clavells, on s’ha reperfilat la topografia amb moviments de terres, creant les bases de laminació de l’aigua, dels camins i dels espais d’ús. Igualment, s’hi han col·locat les instal·lacions d’enllumenat i drenatge i s’hi han posat les columnes i la xarxa principal de regueró.

En aquests moments s’estan ubicant uns petits murs que acompanyaran el mobiliari urbà i l’àrea d’esbarjo per a gossos, mentre que en els pròxims mesos s’executaran els murs de terra i també es pavimentaran els camins.

Notícies relacionades

L’objectiu del projecte és recuperar el corredor ecològic de l’antic torrent del Capellà, amb una zona verda essencialment permeable, de manera que les aigües superficials tinguin un procés d’infiltració natural, amb molt poca superfície pavimentada i connectada a la ciutat.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO