Afrontar l’etapa postpandèmia

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell guanya 96 llits amb el nou edifici Ripoll

  • L’equipament ha sigut construït en vuit mesos i està dotat amb una inversió de 65 milions d’euros

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell guanya 96 llits amb el nou edifici Ripoll

Departament de Salut

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Occidental) guanya 96 llits amb el nou edifici Ripoll, que va inaugurar aquest dimarts el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i que s’ha construït en vuit mesos amb una inversió de 65 milions d’euros una vegada acabi tot el projecte a finals del 2023. La Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT) atén una població estimada de 400.000 persones a l’entorn de Sabadell i tota la seva àrea d’influència i amb els nous 96 llits passarà a tenir-ne gairebé 800: 793.

El nou edifici Ripoll de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell s’ha construït per ampliar i modernitzar l’hospital i fer front als reptes de la pandèmia de covid-19 i l’etapa de postpandèmia. En l’acte d’inauguració, Aragonès va recordar que la seva primera visita com a president de la Generalitat va ser a l’Hospital Parc Taulí per interessar-se pel servei de salut mental.

Va recordar també que des del CatSalut es van redireccionar durant l’any 2020 part dels fons covid per ampliar els centres hospitalaris «i preparar-nos per a una nova fase de la pandèmia». Aragonès va agrair la feina conjunta de les diferents administracions i l’esforç dels sanitaris i va sortir en defensa de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i els altres tres càrrecs del Departament de Salut investigats pel retard en la vacunació contra la covid d’agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimón, va destacar el fet que el nou edifici «s’hagi construït en només 8 mesos i 3 setmanes». «Costa poc dir-ho, però hi ha molta feina al darrere», va recalcar. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va dir que el nou edifici suposa «una gran notícia per a Sabadell, per a la comarca i per al país». El director gerent de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Joan Martí, va assenyalar que l’edifici Ripoll «és la primera part d’un megaprojecte» i que suposa «donar resposta a les necessitats de la nostra població i dels nostres treballadors».

Operativa al juny

Les tres plantes de les quals consta l’equipament, més una de subterrània, ja estan pràcticament acabades i l’arribada dels primers pacients es produirà al juny. D’entrada, s’ompliran les plantes 2 i 3, d’hospitalització quirúrgica i pediàtrica, respectivament, i la previsió és que la primera, de semicrítics, s’acabi omplint a finals de mes.

Notícies relacionades

A cada planta hi haurà 32 llits i totes tres, a excepció de la planta baixa, estan connectades amb l’edifici Taulí nou i les seves plantes equivalents.

Llegeix totes les notícies de Sabadell a EL PERIÓDICO Sabadell