Estacionament

El nou aparcament subterrani del centre de Sabadell entrarà en funcionament a principis del 2024

Tindrà capacitat per a uns 500 vehicles i permetrà eliminar els accessos de l’actual pàrquing en carrers per als vianants

El nou aparcament subterrani del centre de Sabadell entrarà en funcionament a principis del 2024
1
Es llegeix en minuts
ACN

El nou aparcament subterrani del centre de Sabadell (Vallès Occidental) entrarà en funcionament a principis de l’any 2024 i tindrà capacitat per a mig miler de vehicles.

Es tracta d’un espai que es va originar al passeig de la plaça Major amb la construcció de l’estació del centre de Ferrocarrils de la Generalitat, i que l’Ajuntament va comprar l’any 2019 per 4,8 milions d’euros a l’empresa ferroviària, però que mai ha entrat en funcionament.

El consistori ha anunciat aquesta setmana que preveu que les obres per adequar-lo, que costaran 4,5 milions d’euros, comencin a finals del 2022. Els treballs permetran unir-lo amb l’actual pàrquing de la plaça del Doctor Robert i eliminar els actuals accessos en carrers per als vianants. Tindrà 440 places per a cotxes i 54 per a motos.

Centralitzar-ne l’accés

Les obres permetran centralitzar l’accés a l’aparcament des del carrer Salut o la pl. de l’Àngel, mentre que la sortida se situarà entre el passeig Manresa i el carrer dels Valls. Això permetrà clausurar l’entrada actual del carrer del Pedregar i la sortida del carrer del Sol, on la prioritat és per als vianants.

El canvi en els accessos permetrà reduir l’espai ocupat per l’entrada ja preparada a l’aparcament. A part, els treballs s’executaran una vegada la superfície del passeig de la plaça Major estigui ja reurbanitzat, una llarga reivindicació veïnal per dignificar aquest espai del centre de la capital vallesana.

Notícies relacionades

Actualment el centre de la ciutat disposa de dos grans aparcaments públics subterranis a la plaça Doctor Robert i el Mercado Central, així com un en superfície i de zona blava al carrer Creueta.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell