Cultura local

Sabadell celebra el Dia Internacional i la Nit dels Museus per desè any consecutiu

A causa de la Covid-19, tots els aforaments seran limitats i és necessària inscripció prèvia als actes programats

Sabadell celebra el Dia Internacional i la Nit dels Museus per desè any consecutiu
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per desè any consecutiu, cinc museus de Sabadell (Vallès Occidental) s’uneixen per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Conjuntament, han programat una jornada de portes obertes i diferents activitats gratuïtes durant el dimarts 18 de maig i els dies pròxims, així com durant la Nit de Museus, el dissabte 15 de maig. No obstant, des de l’Ajuntament de Sabadell recorden que, a causa de la Covid-19, tots els aforaments són limitats i és necessària inscripció prèvia als actes programats.

Així, dimarts, 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, els cinc museus sabadellencs –el Museu d’Art, el Museu d’Història, l’Espai Cultura, l’Espai Natura i el Museu de l’Institut Català de Paleontologia (ICP) Miquel Crusafont– faran una jornada de portes obertes gratuïta.

A més de les exposicions permanents i temporals, els visitants podran descobrir ‘la Joia del Museu’ –una peça de la seva col·lecció que cada un ha destacat–, així com diferents activitats d’interès per a tota mena de públics, com visites guiades, tallers familiars i conferències.

Amb el lema ‘El futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar’, el Dia Internacional dels Museus 2021 «convida els museus, els seus professionals i les comunitats a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valors, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present», assenyalen des del consistori.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) des de 1977. Un dia en què aquests equipaments són els veritables protagonistes, obren les portes i ofereixen una atractiva oferta d’activitats per sensibilitzar els visitants de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

La Nit dels Museus

D’altra banda, dissabte, 15 de maig, amb motiu de la Nit dels Museus, tots els museus allargaran l’horari habitual fins a les 9 de la nit.

Notícies relacionades

En aquest cas, es tracta d’una iniciativa creada el 2005 pel Ministeri de Cultura francès i apadrinada des del 2011 pel Consell d’Europa i la Unesco. La proposta té per objectiu fer que els museus siguin més accessibles al públic en general i, en particular, a un públic més jove. La iniciativa vol, també, generar una xarxa de museus europeus en un esdeveniment comú, festiu i amistós.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO