Coronavirus

La Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell s’estrenarà com a punt de vacunació massiva al juny

  • Donarà cobertura a tota la població de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, com a complement dels punts actuals

  • S’administraran entre 5 i 6 mil dosis diàries, tot i que els primers dies es començarà amb una capacitat menor

La Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell s’estrenarà com a punt de vacunació massiva al juny
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La campanya de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya disposarà a partir del dia 1 de juny d’un nou punt de vacunació massiva a la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell (Vallès Occidental), per donar cobertura a la població de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, que comprèn els municipis del Barcelonès Nord, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Aquest nou espai –que obrirà sempre que hi hagi disponibilitat de vacunes– complementarà l’estratègia actual de vacunació, ara repartida entre els punts centralitzats –15 al territori– i els Equips d’Atenció Primària.

Així, la Pista Coberta d’Atletisme disposarà inicialment de 6 punts de vacunació, zona de recepció i acreditació, zona d’observació per després de l’administració de la vacuna i un espai per a a l’atenció mèdica del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

En aquest nou espai de vacunació massiva, s’administraran entre 5 i 6 mil dosis diàries, tot i que «els primers dies es començarà amb una capacitat menor per assegurar el correcte funcionament de tots els circuits», matisen des de l’Ajuntament de Sabadell. La proposta inicial és obrir de dilluns diumenge, de 8 a 20 hores, amb possibilitat d’ampliar fins a les 22 hores si és necessari. «El ritme de vacunació vindrà determinat en tot moment per la quantitat de vacunes disponibles», recorden des del consistori.

Ultimar la preparació

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya obrirà aquest nou equipament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, l’Institut Català de la Salut (ICS), l’Hospital Parc Taulí i el SEM.

En els pròxims dies els agents implicats es reuniran per acabar de tancar l’operatiu de la vacunació i altres aspectes fonamentals com l’accessibilitat al recinte. D’aquesta manera, la Pista Coberta de Sabadell complementarà els 15 punts de vacunació mitjans actuals de la Regió Metropolitana Nord.

Notícies relacionades

La pista es va reconvertir entre el març i l’abril del 2020 en un hospital de campanya, just al començament de la pandèmia de la Covid-19, per acollir pacients derivats del Parc Taulí, en cas que això fos necessari. Abans de ser desmuntat, comptava amb 225 llits que haurien sigut ocupats en cas d’un rebrot que desbordés l’hospital sabadellenc, cosa que no ha passat des de la seva preparació.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO