Trànsit

Gran part dels carrers de Sabadell passaran a tenir una velocitat màxima de 30 km/h a partir de l’11 de maig

El consistori ja ha començat a senyalitzar 34 vies amb la nova normativa, cosa que es tradueix en 50 nous senyals verticals i 33 d’horitzontals

Gran part dels carrers de Sabadell passaran a tenir una velocitat màxima de 30 km/h a partir de l’11 de maig
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gran part de les vies públiques de Sabadell (Vallès Occidental) passaran a tenir restringida la velocitat amb vehicle a 30 quilòmetres per hora a partir del pròxim 11 de maig. El consistori ja ha començat a adaptar la senyalització de trànsit corresponent.

Amb la reducció de la velocitat màxima el consistori persegueix pacificar el trànsit, reduir l’accidentalitat, disminuir la contaminació acústica, reduir les emissions urbanes i promoure els desplaçaments amb bicicleta o amb vehicles de mobilitat personal (com els patinets elèctrics) gràcies a una millor integració en el trànsit.

En aquesta primera actuació s’actualitzaran els senyals de 34 carrers, cosa que es tradueix en la col·locació de 50 senyals verticals i 33 d’horitzontals.

Tres velocitats a les vies suburbanes

El pas de 50 km/h a 30 parteix d’un reial decret que modifica el Reglament General de Circulació i Modificació del Reglament General de Vehicles, que introdueix un paquet de reformes legals que modifiquen substancialment la legislació espanyola en matèria de trànsit i circulació

Segons la nova normativa, es permeten tres velocitats a les vies urbanes dins de les poblacions. 20 km/h a les vies en les quals la calçada i vorera estan al mateix nivell; 30 km/h a les vies d’un únic carril per sentit de circulació (amb algunes excepcions); i 50 km/h a les vies de dos o més carrils per sentit de circulació.

Notícies relacionades

«Ens avancem a aquesta mesura amb l’adaptació de molts carrers, per reduir la velocitat i evitar riscos i millorar la qualitat de l’aire [...]. Es tracta, doncs, d’un pas important, que permet evolucionar en una situació d’emergència climàtica, per fer de Sabadell un municipi més segur i sostenible», ressalta el tinent d’alcaldia de Cohesió Territorial i Desenvolupament, Seguretat i Civisme i regidor de Mobilitat, Trànsit i Transport, Jesús Rodríguez.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell