Drets dels treballadors

Inspecció de Treball investiga una possible vulneració de drets en una unitat de Correus a Sabadell

Els treballadors estan en vaga des del 6 d’abril al considerar que l’empresa deriva càrrega de treball a altres centres

Inspecció de Treball investiga una possible vulneració de drets en una unitat de Correus a Sabadell
1
Es llegeix en minuts

Els treballadors de la unitat de repartiment número 4 de Correus a Sabadell (Vallès Occidental) han denunciat davant Inspecció de Treball la desviació de càrrega laboral al seu centre davant la situació de vaga convocada des del 6 d’abril.

La inspectora de guàrdia, segons informa el sindicat CGT, es va desplaçar fins al centre dimecres 21 d’abril per recollir dades sobre aquesta situació, que els empleats consideren que és fraudulenta i que vulnera el dret de vaga.

Concretament, apunten que l’empresa hauria contractat sis persones per cobrir el buit quant a missatgeria i paqueteria conseqüent de l’aturada dels treballadors, que reclamen incrementar el nombre d’efectius dels 17 actuals als 26 que corresponen a la unitat tenint en compte la càrrega de treball.

Falta de capacitat d’entrega

La unitat en vaga dona cobertura als barris del nord de la ciutat, un volum de població de 70.000 persones. «Hi ha una falta de contractació que fa que hi hagi una precarització del servei i menys personal del que necessita la ciutadania, una situació generalitzada en tot», assenyala Eduardo Fernández, membre del comitè de vaga.

Aquest fet ha derivat en una altra problemàtica, que segons detalla Fernández afecta les notificacions administratives, que no s’han comptabilitzat de manera correcta per falta de capacitat d’entrega en els torns corresponents. A part, l’enviament postal vinculat a la campanya electoral també s’ha vist afectat quant a les retribucions que perceben els treballadors.

Arran de la vaga, l’empresa ha derivat el servei de paqueteria a una altra unitat de repartiment, que el comitè denuncia que ha comportat la contractació de sis persones. «És el que nosaltres demanàvem i ens deien que no podia fer-se», lamenta.

Notícies relacionades

Per tot això, van denunciar la situació a Inspecció de Treball, que, segons explica Fernández, el dimecres 21 d’abril va derivar una inspectora a la unitat que ha assumit la seva càrrega de treball per recollir proves i determinar si s’ha vulnerat el dret dels treballadors.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO