570 milions d’euros

Sabadell proposa 19 projectes per transformar la ciutat que optaran al fons europeu Next Generation

  • El govern local demana una suma de 570 milions d’euros a Europa per poder materialitzar el pla

  • El document vol ser un full de ruta per a la transformació de Sabadell en els pròxims 20 anys

  • Les propostes s’emmarquen en tres eixos estratègics: cohesió social i territorial, transició ecològica i transformació digital

Sabadell proposa 19 projectes per transformar la ciutat que optaran al fons europeu Next Generation
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sabadell presentarà 19 projectes al fons europeu Next Generation. El govern local demana una suma de 570 milions d’euros a Europa, la inversió necessària per poder materialitzar el pla, amb propostes, que pretenen ser clau en la definició de la ciutat per als pròxims 20 anys.

El document gira entorn tres eixos estratègics com la cohesió social i territorial, la transició ecològica i la transformació digital; tots determinats per un «quart eix transversal», la perspectiva de gènere.

«Donem el tret de sortida a la tercera transformació de Sabadell», remarca l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, que afegeix que «el treball de projecte la ciutat de les pròximes generacions ja està fet. Treballarem perquè aquests projectes siguin una realitat en els pròxims anys, amb fons europeus o sense. La diferència serà el temps que trigarem a realitzar els projectes».

Les propostes

Dins del paquet de cohesió social i territorial destaquen propostes com la transformació del Castell de Can Feu en un centre d’activitats mediambientals; la creació d’un hub d’innovació aeronàutica a l’aeroport; o la transformació urbana del sud de la ciutat.

En matèria de transició ecològica, el govern local, presenta algunes iniciatives com la rehabilitació energètica d’edificis; la integració d’energia renovable en el Centre d’Empreses Industrials; o la renovació de la flota de transport urbà.

L’eix de transformació digital contempla la instal·lació de fibra òptica al polígon de Ripoll; establir un pla de xoc contra la fractura digital; crear un centre de formació per a la transformació digital; i la digitalització de l’Ajuntament.

La resposta de l’oposició

Els grups municipals de l’oposició lamenten en un comunicat conjunt que el govern municipal hagi presentat el projecte als mitjans de comunicació «obviant qualsevol intent de diàleg previ». I és que ERC, Crida per Sabadell, Cs i Junts per Sabadell asseguren que no tenien cap tipus de coneixement sobre els projectes abans de la presentació pública de la proposta. «Ni tan sols ningú ha convidat els nostres portaveus», afirmen.

Notícies relacionades

Com a resposta, l’oposició de la cocapital vallesana ha decidit no assistir a la Junta de Portaveus que s’havia convocat avui, 12 d’abril, en la qual el govern local anava a presentar als altres grups municipals la proposta en detall.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sabadell