Benestar animal

Sabadell instal·larà 14 ‘cathotels’ nous, unes estructures d’allotjament per a gats de carrer

  • La iniciativa s’emmarca en la voluntat municipal per fer de Sabadell una ciutat ‘petfriendly’

  • Amb aquesta acció es podrà donar refugi als gats en cas de perill o inclemències meteorològiques

  • Les noves estructures se sumaran a les quatre que Progat Sabadell va crear el 2019

Sabadell instal·larà 14 ‘cathotels’ nous, unes estructures d’allotjament per a gats de carrer
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell i l’entitat Progat Sabadell instal·laran 14 nous ‘cathotels’ a la ciutat, que donaran allotjament als gats ferals que viuen al carrer. L’acció s’emmarca en la voluntat municipal per fer de la cocapital vallesana una ciutat ‘petfriendly’.

Les noves estructures se sumaran a les quatre que Progat Sabadell ja va disposar el 2019 a través d’una subvenció per instal·lar el mobiliari, per això Sabadell comptarà amb un total de 18 ‘cathotels’.

Els ‘cathotels’ permeten donar refugi als gats en cas de perill o inclemències meteorològiques, alhora que contribueixen, explica el consistori, a mantenir l’espai públic net, ja que el pinso i l’aigua es col·loquen dins de l’estructura.

«Continuem avançant en el benestar animal a la ciutat per convertir-se en ciutat ‘petfriendly’. La iniciativa que veiem avui ens ajuda a cuidar dels gats ferals i facilitar així la convivència de tots i totes», reflexiona Marta Morell, tinent d’alcaldia de Feminismes, Benestar Animal i Participació.

104 colònies controlades amb 1.300 gats

Actualment existeixen 104 colònies controlades a Sabadell, amb un total d’uns 1.300 gats, aproximadament. L’entitat Progat Sabadell és l’encarregada del control d’aquestes colònies, que es realitza pel mètode CER: captura, esterilització i tornada a la colònia. Per la seva banda, el consistori assumeix part de les despeses veterinàries que comporten l’esterilització d’aquests animals.

Els quatre hotels de gats salvatges instal·lats el 2019 han permès recollir bones experiències, i han fomentat la creació i instal·lació de 14 estructures més, que s’aniran distribuint per diverses colònies en diferents punts de la ciutat, i així anar ordenant les colònies, explica el govern local.

Notícies relacionades

D’altra banda, també s’han adquirit quinze jocs de menjadores i abeuradors de gats, que es distribuiran per quinze colònies més.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Gats Sabadell