Eleccions Catalunya: 14-F

El PSC tenyeix de vermell el Vallès Occidental i Ciutadans s’enfonsa fins al sisè lloc

  • ERC s’emporta la plata en la majoria de municipis de la comarca, ocupant la mateixa posició que en els comicis autonòmics del 2017

  • L’extrema dreta de Vox irromp al Vallès Occidental col·locant-se en quart lloc (8,83%) davant dels comuns (7,89%)

El PSC tenyeix de vermell el Vallès Occidental i Ciutadans s’enfonsa fins al sisè lloc
1
Es llegeix en minuts

El Vallès Occidenal es tenyeix de vermell i atorga una victòria contundent al partit liderat per Salvador Illa (PSC). Si bé el partit socialista no ha aconseguit la majoria en tots els municipis de la comarca, sí que ha aconseguit liderar la carrera a les cocapitals, Terrassa i Sabadell, i grans urbs com Rubí. [Consulteu els resultats de les eleccions catalanes el 2021 al Vallès Occidental.]

Així, el PSC es declara campió de comarca aconseguint sumar un 25,83% dels vots, un 10,38% més que en les eleccions autonòmiques del 2017, passant d’un quart lloc al lideratge. Per la seva banda, Ciutadans, que va aconseguir liderar la carrera a la comarca en els comicis autonòmics del 2017, cau al sisè lloc després de perdre un 22,55% dels vots.

Seguint la tònica de la resta de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) es queda amb la plata (20,25%) malgrat haver-se col·locat en primer lloc en alguns municipis vallesans, aconseguint 71.125 vots, 37.909 vots menys, respecte a les passades autonòmiques amb la formació ERC-CatSí.

Per la seva banda, JxCat (16,67%) i els comuns (7,89%) mantenen les mateixes posicions que el 2017, tercera i cinquena respectivament, tot i que baixen en nombre de vots.

La irrupció de l’extrema dreta al Vallès

L’extrema dreta de Vox també s’ha obert pas al Vallès Occidental, situant-se en el quart lloc amb 31.011 vots (8,83%) en el conjunt de la comarca. La formació liderada per Ignacio Garriga també ha aconseguit la quarta posició en tres de les grans urbs Occidentals: Terrassa (9,20%), Sabadell (7,83%), i Rubí (10,96%).

Notícies relacionades

No obstant, la formació d’ultradreta ha aconseguit escalar fins al segon lloc a Badia del Vallès (14,40%) i fins al tercer en alguns municipis com ara Polinyà (12,27%) i Ripollet (11,27%).

Més notícies de Sabadell,Terrassa iRubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA