Serveis Socials

Sabadell oferirà atenció a les persones sense sostre, en cas de baixes temperatures, amb l’Operació Fred

  • Juntament amb la Creu Roja, l’Ajuntament atendrà els ciutadans que es trobin a Sabadell i que no tinguin un lloc per dormir ni recursos per resoldre la situació
  • Els sabadellencs podran anar al centre d’acolliment al Molí de Sant Oleguer per fer-hi nit i al centre d’acolliment del carrer Duran i Sors de 8:30 a 17 h
Sabadell oferirà atenció a les persones sense sostre, en cas de baixes temperatures, amb l’Operació Fred
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Sabadell, juntament amb la Creu Roja, torna a activar, un any més,l’Operació Fred, iniciativa amb què es vol, expliquen, «atendre i allotjarles persones sense llar en cas decondicions climatològiques especialment adverses».

El servei atendrà elsciutadans que es trobin a Sabadelli que no tinguin un lloc perdormir nirecursos per resoldre la situació, sempre que, aclareix el consistori, «el seuestat oconducta no impliquin problemesfísics opsíquics greus que comportin la necessitat de ser atesos donis d’un altre tipus de recurs».

Així, els sabadellencs podran accedir alcentre d’acollimentubicat al Molí de Sant Oleguer per fer nit. A més, la Creu Roja disposa dedos vehicles que faran una recerca diàriade possibles usuaris que no hagin anat al centre per oferir-los la possibilitat d’anar. En cas que no acceptin «se’ls entregarà una manta i sopar calent».

Altres entitats

D’altra banda,Càritas obrirà durant els dies que estigui activada l’Operació Fred, l’espaid’acollida diürna del carrer de Duran i Sorsobrirà per a les persones sense sostre que hagin d’atendre el dispositiu. L’horari d’atenció serà de 8:30 a 17 hi oferirà servei de dutxa, esmorzar, roba neta, dinamització, acompanyament, menjar i berenar.

Per la seva part, l’equip deSabadell Sostre, projecte municipal d’atenció a les persones sense llar, col·laborarà en ladetecció i intervencióde situacions que alerten des de diferents serveis.

Elconsistori, en cas necessari, preveureforçar el dispositiu amb altres recursos propis, com el sistema dederivació a pensions i allotjaments de la ciutati elCentre d’Emergències,sobretot, expliquen, «per a les dones que es puguin trobar en situació sense llar».

Notícies relacionades

Des de l’Ajuntament demanen la col·laboració ciutadana «per poder arribar a tothom que necessiti atenció.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA