CORONAVIRUS

Salut farà cribratges intensius amb proves PCR a partir d'aquest dilluns a Sabadell

El procediment es farà en ciutadans de més de 16 anys i que no hagin tingut símptomes, a fi de localitzar possibles focus portadors de coronavirus

Aquesta acció pretén intensificar la detecció de casos positius i reduir el risc de contagi entre els ciutadans

GRAFCAT437. Ripollet (BARCELONA), 6/8/2020.- La Generalitat de Catalunya comenzó este jueves en la población de Ripollet (Barcelona), un cribado masivo y voluntario en una carpa instalada en el centro de la ciudad, realizando pruebas para detectar casos positivos de coronavirus y evitar que se extiendan los brotes observados en barrios de ciudades de la comarca del Vallés Occidental. EFE/ Enric Fontcuberta

GRAFCAT437. Ripollet (BARCELONA), 6/8/2020.- La Generalitat de Catalunya comenzó este jueves en la población de Ripollet (Barcelona), un cribado masivo y voluntario en una carpa instalada en el centro de la ciudad, realizando pruebas para detectar casos positivos de coronavirus y evitar que se extiendan los brotes observados en barrios de ciudades de la comarca del Vallés Occidental. EFE/ Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

El Departament de Salut portarà a terme a partir d’aquest dilluns 23 de novembre cribratges intensius amb PCR Sabadell i a Mollet del Vallès.

L’acció es portarà a terme al llarg de tota la setmana en diversos equipaments municipals que els ajuntaments han cedit a la Generalitat per facilitar instal·lacions on poder portar a terme les proves.

El procediment es farà en ciutadans de més de 16 anys que no hagin tingut símptomes, a fi de localitzar possibles focus portadors de coronavirus a les dues ciutats vallesanes. Es tracta d’una estratègia conjunta en la qual Govern i ajuntaments van de la mà per intensificar la detecció de casos positius i reduir el risc de contagi entre els ciutadans de les dues localitats.

El cribratge a Sabadell: del 23 al 30 de novembre 

En el cas de Sabadell, les proves es portaran a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament  de Sabadell, l’Institut Català de la Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès i el Parc Taulí. Les proves es portaran a terme a diverses zones de la ciutat.

Concretament, del 23 al 27 de novembre es realitzaran al Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach (carretera de Prats de Lluçanès, 42), per a la població que correspon a l’Equip d’Atenció Primària Creu Alta.

D’altra banda, el dia 30 de novembre es realitzaran al Centre Cívic de Can Puiggener (plaça del Primer de Maig, 1), per a la població d’aquest barri.

A part, del 24 al 27 de novembre es portaran a terme proves al Centre Cívic de Torre-Romeu (plaça de Montcortés, 1) per a la població que correspon a l’Equip d’Atenció Primària La Serra.

El cribratge a Mollet: del 23 al 28 de novembre 

En el cas de Mollet del Vallès, les proves es realitzaran del 23 al 28 de novembre en dos punts. El primer és l’Espai Sant Jordi (avinguda de Caldes de Montbui, 9) i el Centre Cívic de Can Pantiquet (carrer de Can Flequer, 25). Tant a Sabadell com Mollet, els locals estaran oberts de les 9.00 a 14.00 hores i de les 15.00 a les 19.00 hores.

Notícies relacionades

Per fer les proves cal portar la targeta sanitària. Els resultats es comunicaran a través de SMS, i també es penjaran a la plataforma La Meva Salut.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA