PRIMERA NECESSITAT

El consistori de Sabadell «exigeix» a Endesa que torni «immediatament» la llum al bloc del carrer de Lepant

La companyia va tallar la llum del bloc dijous de les setmana passada, 12 de novembre, sense avisar prèviament l'ajuntament

Al no disposar d'un avís, el consistori no va poder «detectar ni valorar els possibles casos de persones en situació de vulnerabilitat»

zentauroepp45285188 bombilla luz190503164644

zentauroepp45285188 bombilla luz190503164644

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell exigeix a la companyia elèctrica Endesa que torni «de manera immediata el subministrament elèctric a les 25 famílies que viuen al bloc del carrer de Lepant».

La companyia va tallar la llum del bloc dijous de les setmana passada, 12 de novembre, sense avisar prèviament l’ajuntament i això «va provocar, per tant, que no fos possible detectar i valorar els possibles casos de persones en situació de vulnerabilitat», ha explicat l’ajuntament.

Des del consistori declaren que «des del primer moment» s’han posat a disposició de les famílies i «ha demanat en diferents ocasions a Endesa el restabliment immediat del servei» mentre que duen a terme els passos per «regularitzar» la situació.

El subministrament de llum: un servei de primera necessitat

El govern local recorda que s’ha de tenir en compte que el subministrament de llum és «un servei de primera necessitat» i que s’ha de «tenir present la situació actual de pandèmia i la imposició del toc de queda», que limita el moviment de les persones fora de la seva llar.

Notícies relacionades

En aquest marc, el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés declara que és «inacceptable la manera de procedir d’Endesa, tallant el subministrament sense consultar ni informar prèviament l’ajuntament, i deixant desenes de famílies sense llum en plena pandèmia». Afegeix: «Exigim el retorn immediat d’aquest subministrament a les famílies afectades».

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA