SUPORT A LA RESTAURACIÓ LOCAL

Sabadell facilitarà que les terrasses posin biombos i estufes per reimpulsar-les després de les restriccions

El consistori agilitarà els processos corresponents perquè els propietaris de bars i restaurants puguin comptar amb les seves terrasses a l'hivern

La mesura seria efectiva una vegada bars i restaurants puguin reobrir i s'articularà amb l'objectiu d'oferir un recolzament més a aquest sector econòmic

55385344 60

55385344 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell flexibilitzarà els criteris, i «en la mesura possible», agilitarà els processos corresponents perquè els propietaris de bars i restaurants de la ciutat vallesana puguin ubicar sistemes de tancament parcial i de calefacció a les seves terrasses i «oferir més confort» durant els mesos de tardor i hivern.

La mesura, explica l’Ajuntament, seria efectiva una vegada bars i restaurants puguin reobrir i s’articularà amb l’objectiu d’oferir un recolzament més a aquest sector econòmic, «que està patint de manera especialment greu la situació derivada de la Covid-19».

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, explicava dimecres passat, 21 d’octubre: «Evidentment ens preocupa molt la situació sanitària, però també la situació econòmica en què queda la ciutat», sobretot, diu el consistori, als sectors que estan patint especialment les conseqüències de la pandèmia.

Biombos, estufes i tancament parcial

En el cas de la restauració, «estem treballant de manera molt intensa per, quan puguin tornar a obrir, facilitar les mesures que ens han funcionat durant l’estiu, sobretot a les terrasses. A l’hivern fa fred i necessitem que aquestes terrasses es puguin tancar una mica i poder posar sistemes de climatització», explica l’alcaldessa.

Així, en aquest sentit, l’Ajuntament de Sabadell autoritzarà la col·locació d’elements com biombos i estufes que permetin comptar amb espais de terrassa durant aquesta temporada d’hivern.

El conjunt d’accions, expliquen, «atendran en tot moment les directrius establertes en l’entorn d’emergències associades a malalties transmissibles emergents». Així, els tancaments permesos hauran de ser només laterals, per la qual cosa l’espai no podrà ser tancat totalment. S’haurà de garantir el màxim possible la ventilació.

Centres d’estètica

Notícies relacionades

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, quant a la situació amb les empreses d’estètica explica: «Ens hem posat en contacte amb la Generalitat. Entenem que s’han de posar mesures perquè la situació de contagi no vagi a més, però quant al sector de les estètiques es podrien revisar algunes d’aquestes mesures, perquè és un àmbit en què es posen mascaretes i hi ha mesures de seguretat».

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA