EQUIPAMENTS SANITARIS

Temor al Parc Taulí de Sabadell davant els ingressos «disparats» per Covid-19

L'augment de contagis a Catalunya està comportant més pressió assistencial als hospitals i el Parc Taulí tem un escenari de «saturació»

Tot i així, les dades ara com ara no són preocupants. Segons les xifres d'aquest dimarts passat, al Taulí hi havia 86 pacients ingressats per coronavirus

hospital-asistencia-

hospital-asistencia-

1
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell és un dels hospitals catalans que ja estan patint la pressió assistencial a causa de l’augment de contagis per coronavirus. El centre hospitalari tem un escenari de «saturació» davant unes xifres d’ingressos «disparats» per Covid.

El cap del Servei de Malalties Infeccioses del Parc Taulí de Sabadell, Manel Cervantes, ha assegurat que la pressió assistencial per la Covid-19 ha anat a més des de finals de juliol, però ha sigut aquestes últimes setmanes que la tendència s’ha «disparat».

El Parc Taulí alerta que les xifres d’ingressos  ja han augmentat notablement, cosa que fa preveure els responsables del centre que es pot arribar a un escenari de «saturació».

Temor al Taulí davant la falta d’infermeres: «Anem molt justos»

«Necessitarem obrir més espais a l’hospital per al Covid-19 i això voldrà dir que no podrem continuar fent l’activitat normal», es lamenta Cervantes. Tot i així, les dades ara com ara no són preocupants. Segons les dades d’aquest dimarts passat 13 d’octubre, al Taulí hi havia 86 pacients ingressats per coronavirus, dels quals  a l’uci i la resta a planta.

Quant als plans del centre, Cervantes detalla que estan «preparats». Aquesta mateixa setmana, de fet, ja s’han habilitat llits d’hospitalització a l’hotel Verdi per a pacients en fase de recuperació amb l’objectiu de no tancar més plantes per a la Covid a l’edifici principal. «I si anés molt malament també podríem obrir la pista d’atletisme», recorda.

Notícies relacionades

El que més preocupa els responsables del Taulí és la falta de personal d’infermeria. «Anem molt justos», admet el doctor Cervantes. «Patim molt pel que pugui passar en les pròximes setmanes, però no per la falta d’espais o de respiradors, sinó per les infermeres», explica.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA