REBROTS Covid-19

L'alcaldessa de Sabadell demana a la ciutadania que «no es relaxi» arran de l'increment de casos positius

Els tests massius de la campanya amb Salut començaran aquest dijous, amb la previsió de fer-ne 3.000 en dues carpes ubicades a la zona sud de la ciutat

La regidora explica que aquesta iniciativa «és un bon punt de partida per intentar obtenir traçabilitats i veure si es pot aturar l'increment de les xifres»

test-pcr-coronavirus

test-pcr-coronavirus / daniaznar

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, demana a la ciutadania que no es «relaxi» després que s’hagi registrat un increment de positius de Covid-19 a la ciutat. Ho fa just a les portes de la campanya conjunta del Departament de Salut i els ajuntaments de Sabadell, Terrassa i Ripollet, com va informar ahir EL PERIÓDICO, per fer proves PCR massives entre la ciutadania.

A Sabadell els tests començaran dijous, amb la previsió de fer-ne 3.000 en dues carpes ubicades a les places Picasso i les Termes, al sud de la ciutat. Afirma que es tracta d’una zona on «és més complicat trobar una traçabilitat, ja que els casos positius registrats actualment són més dispersos». Actualment a l’Hospital Parc Taulí hi ha 22 persones ingressades per Covid-19, quatre de les quals a l’uci.

Marta Farrés assegura que, després de detectar un increment de casos, s’ha optat per passar a l’acció amb una estratègia més directa. Explica que s’han fet diverses reunions amb el Departament de Salut per decidir com s’ha de reconduir la situació i que finalment «s’ha optat per un sistema de cribratge amb dos punts al sud de la ciutat, un a la plaça Picasso, al barri de Campoamor, i un altre a la plaça de les Termes».

Les carpes estaran obertes al públic des del dijous 6 d’agost fins a dissabte dia 8

En una roda de premsa telemàtica, la regidora ha detallat que les dues carpes obriran al públic el dijous 6 d’agost i estaran actives fins el dissabte dia 8. «És un bon punt de partida per intentar obtenir traçabilitats i veure si es pot aturar l’increment de les xifres, no és per generar alarma, però cal actuar per no anar a més», indica.

Farrés assenyala que s’ha concentrat aquesta actuació a la zona sud del municipi perquè és on hi ha més dispersió de casos. «Als barris del nord, on també han repuntat els positius detectats, ens està resultant més fàcil fer el seguiment», ha comentat.

L’horari en què aquestes carpes seran operatives serà de 9:30 h a 13 h i de 17 h a 21 h. L’objectiu és fer proves PCR a tanta gent asimptomàtica com sigui possible, per això es fa una crida a totes les persones que visquin en aquestes àrees o que les visitin de forma habitual, ja sigui perquè hi treballin o que tinguin familiars que hi resideixin.

En cas que les proves detectin positius s’activarà el sistema de rastreig. Quant als veïns que presentin símptomes, l’alcaldessa recomana que continuïn adreçant-se al seu CAP de referència.

Més educadors a peu de carrer i la incorporació de la Creu Roja per conscienciar 

A part de les mesures que ja es van implementar fa setmanes per prevenir possibles rebrots, com la col·locació de dispensadors de gel hidroalcohòlic al carrer, en els últims dies s’ha incrementat l’activitat dels educadors a peu de carrer. «Aquesta mesura ens està donant bons resultats, especialment entre els joves», ha apuntat Farrés.

També s’ha fet un reforç policial i ben aviat començarà a actuar un equip de voluntaris de la Creu Roja, que recorrerà la localitat per informar conscienciar la ciutadania.

Notícies relacionades

Pel que fa als bars i restaurants, la regidora ha explicat que per ara no es contempla modificar l’hora de tancament de les terrasses, com sí que han portat a terme altres municipis. «Ho estem valorant i ho tenim a sobre de la taula, cada dia monitoritzem les dades de la policia, estem interposant multes i vigilant, però no descartem altres mesures», ha advertit.

 Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA