PREVENCIÓ DAVANT ELS REBROTS

Sabadell i Terrassa demanen un «reforç extraordinari» dels Mossos per garantir les mesures contra la Covid

Els dos ajuntaments asseguren que en les últimes setmanes s'han incrementat les trobades de joves en la via pública

L'alcaldessa sabadellenca, Marta Farrés, diu que els municipis estan fent un «sobreesforç» i reclama el Govern «solucions»

zentauroepp37724443 en estado cr tico un ladr n tras ser reducido por unos vecin200715112659

zentauroepp37724443 en estado cr tico un ladr n tras ser reducido por unos vecin200715112659

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Sabadell i Terrassa reclamen al conseller d’Interior, Miquel Buch, un «reforç extraordinari» dels Mossos per garantir el compliment de les mesures de seguretat contra la Covid-19. Els alcaldes de les dues poblacions asseguren que la Policia Municipal «està molt sola» fent aquestes tasques de vigilància i control.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, alerta que la situació és preocupant en determinats punts, sobretot en places, on grups de joves es reuneixen a la nit. Així mateix, assenyala que la falta d’oci nocturn s’ha traduït en un increment dels ‘botellons’ a la via pública. L’alcaldessa sabadellenca, Marta Farrés, diu que els municipis estan fent un «sobreesforç» i reclama «solucions» al Govern.

Les dues ciutats demanen ajuda per garantir que la ciutadania compleixi les mesures d’higiene i seguretat per evitar nous contagis de coronavirus. Els dos ajuntaments asseguren que en les últimes setmanes s’han incrementat les trobades de joves a la via pública, especialment a les nits, i indiquen que els agents de la Policia Municipal no donen l’abast i «estan molt sols» fent les tasques de vigilància, control i sancions.

«No volem que aquest relaxament ens porti a situacions no desitjables» 

«Les dues ciutats necessitem més Mossos i esperem l’arribada de noves promocions, però aquesta carència s’està posant en evidència durant aquests dies complicats», comenta Jordi Ballart, alcalde de Terrassa. Afirma que hi ha «més acompanyament» i més agents de la policia catalana als carrers i les places per ajudar els municipis a «controlar la situació».

Explica que en les últimes setmanes s’ha intensificat la presència de la Policia Municipal en la via pública, però adverteix que la calor i l’absència d’oferta alternativa d’oci nocturn han afavorit la proliferació d’aquesta mena de reunions. «No volem que el relaxament ens porti a situacions no desitjables», indica l’alcalde.

Recorda que els joves són asimptomàtics i això fa que la situació es pugui complicar perquè no es faran les proves PCR i no es pot fer el mapa de contactes. «Això pot provocar rebrots com ha succeït en altres municipis», declara.

La policia local està «assumint tasques que en moltes ocasions superen les seves competències» 

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, exigeix a la Generalitat que resolgui aquesta situació perquè afirma que els ajuntaments estan fent un «sobreesforç». Afirma que, en aquesta població, la policia local també està permanentment al carrer «assumint tasques que en moltes ocasions superen les seves competències». Destaca que s’està actuant «per responsabilitat» i perquè «cal garantir la salut i que als espais públics es compleixin les mesures».

En les últimes setmanes, a Terrassa s’han produït rebrots puntuals en algun campament d’estiu, bar o comerç. «Estan totalment controlats i ja se n’ha fet el rastreig», assegura Ballart. Des de l’inici de la pandèmia a la ciutat s’han registrat 2.140 casos positius de coronavirus, segons l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya.

Notícies relacionades

A Sabadell també hi ha hagut algun rebrot. La setmana passada va tancar un bar del nord de la població després que un client donés positiu per coronavirus. A part, l’executiu local ha activat un dispositiu especial davant el risc «molt elevat» de rebrot a la zona sud. Entre el 18 i el 26 de juliol es van detectar 31 casos positius en aquesta àrea de la localitat. Els contagiats per Covid-19 en aquesta ciutat ja sumen 2.490. 

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA