CONSEQÜÈNCIES DE LA PANDÈMIA

Sabadell xifra en 8 milions d'euros el seu pla de xoc post-Covid

El document inclou una partida de 3 milions d'euros per reforçar les polítiques socials i «no deixar ningú enrere»

De les 849 propostes rebudes per part de 62 entitats i formacions polítiques, se n'han acceptat 456, de les quals 155 quedaran en fase d'estudi

foto 3532410

foto 3532410

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Sabadell ha creat un pla de xoc de 8 milions d’euros per donar resposta a la situació de crisi derivada de la Covid-19.

El document, que s’aprovarà en el ple extraordinari celebrat aquest divendres, inclou una partida de 3 milions d’euros per reforçar les polítiques socials i «no deixar ningú enrere» i una altra de 3,5 milions d’euros per reactivar l’economia «ajudant empreses, comerços i petits emprenedors».

Ho ha explicat l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, que ha destacat accions com la compra de tauletes per als alumnes amb menys recursos, un increment dels ajuts de menjador i també de l’atenció domiciliària, nous plans d’ocupació, campanyes per impulsar el comerç o accions per ajudar aquest sector a millorar la seva visibilitat a Internet.

456 propostes acceptades de 849 presentades 

Marta Farrés s’ha mostrat satisfeta amb el document, que segons ha explicat ha intentat sumar tots els recolzaments possibles. «Hem inclòs moltes de les esmenes proposades», ha comentat la regidora, que ha explicat que, de les 849 propostes rebudes per part de 62 entitats i formacions polítiques, se n’han acceptat 456. D’aquestes, 155 quedaran en fase d’estudi per veure un futur encaix, i 238 s’han descartat.

En concret, el pla de xoc preveu destinar 2,9 milions d’euros a l’àmbit de la protecció i empoderament de les persones; 3,5 MEUR a la reactivació econòmica1,1 MEUR a l’urbanisme, l’espai públic i la mobilitat; 215.000 euros a la cultura; i 243.000 euros a l’esport.

Quant a l’àmbit de protecció i empoderament de les persones destaquen iniciatives encaminades a garantir l’alimentació i els subministraments bàsics, així com l’atenció domiciliària, el seguiment de persones allotjades a l’alberg temporal que ha funcionat fins a finals de juny, o destinar recursos a la lluita contra la violència de gènere i la fractura digital.

Reactivar l’economia: la suma dels esforços del sector públic i privat 

Per reactivar l’economia, el document proposa que els sectors públic i privat sumin esforços i que s’estudiïn les potencialitats per a la promoció de la ciutat. A més, planteja aplicar un pla de millora dels polígons, promocionar els productes de proximitat i crear un ‘market place’ dels comerços locals.

En urbanisme i espai públic, destaquen mesures vinculades amb l’atorgament de llicències per a obres majors que s’han vist afectades per l’aturada de la pandèmia. El govern local assegura que s’ha treballat per reduir els terminis i fer el procés més àgil. Quant a la mobilitat, la majoria de les accions es traslladarà al Pla de Mobilitat, que també s’està elaborant.

El pla de xoc també aposta per vetllar per les entitats culturals de la ciutat i reforçar-ne la digitalització. Així mateix, contempla destinar ajuts a les associacions esportives i també per a les activitats d’aquest tipus que es porten a terme als centres educatius.

Els 8 milions d’euros provenen de fons municipals 

Una part del pressupost, 389.000 euros, es destinarà a restituir la Pista Coberta d’Atletisme, que com a mínim fins a finals del 2020 es mantindrà com a hospital temporal de cara a un possible rebrot de Covid-19

Notícies relacionades

Farrés ha assegurat que els 8 milions d’euros provenen de fons municipals, però va advertir que l’Estat i la Generalitat també han de tenir un paper important en la recuperació dels pobles i ciutats de Catalunya. «Hem estat en primera línia de foc, però creiem que una part d’aquests ajuts han d’arribar d’altres administracions», ha dit Farrés.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA