CONSEQÜÈNCIES DE LA PANDÈMIA

Sabadell aparca la nova comissaria, el mercat Campoamor i l'Escola de Música per la Covid-19

L'alcaldessa, Marta Farrés, xifra en 22 milions d'euros l'impacte de la pandèmia en les arques municipals, cosa que suposa un 10% del pressupost

S'aparcaran els equipaments des del punt de vista pressupostari, però s'avançarà en el seu disseny perquè puguin licitar-se en el futur

alcaldesa sabadell

alcaldesa sabadell

3
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

La Covid-19 ha obligat l’Ajuntament de Sabadell a deixar en ‘standby’ alguns dels grans projectes de ciutat inclosos en el pla de mandat. Ho ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés. Així, la nova comissaria, l’Escola de Música, l’escola bressol de la Concordia i la reconversió del mercat de Campoamor no s’executaran.

Farrés lamenta la situació, però xifra en 22 milions d’euros l’impacte de la pandèmia en les arques municipals, cosa que suposa un 10% del pressupost. «Ens centrarem a no deixar ningú enrere, a millorar l’espai públic i fer una ciutat més verda», ha apuntat. L’aparcament subterrani del passeig de la Plaça Major sí que es farà, així com altres actuacions per contribuir a la recuperació econòmica.

Una de les principals conseqüències de la Covid-19 ha sigut el desajust en les despeses del món local. Molts ajuntaments han trobat que han hagut de revisar els plans de mandat pressupostats i refer-los per adaptar-se a la nova realitat.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha assegurat que aquesta ciutat no és una excepció. Ha indicat que la crisi viscuda ha obligat l’executiu local ha repensar els projectes previstos i fixar-se noves prioritats. «No deixarem l’ajuntament en una situació econòmica més complicada de la que ja té», ha remarcat.

S’avançarà en el disseny dels equipaments perquè puguin licitar-se en el futur

La regidora ha detallat que l’impacte de la Covid-19 en les arques municipals ha sigut de 22 milions d’euros, entre els quals s’inclouen 8 MEUR del pla de xoc que divendres s’aprovarà en un ple extraordinari. Farrés ha admès que també estan pendents de conèixer quins ajuts rebran per part de l’Estat.

Tot això ha portat el govern de Sabadell a aparcar els grans equipaments que s’havien d’executar al llarg d’aquest mandat, almenys «des del punt de vista pressupostari».

Segons ha dit Farrés, sí que s’avançarà en el seu disseny i «es deixarà tot preparat perquè puguin licitar-se en un futur», quan es disposi de finançament. Per tant, no es farà la segona comissaria de la Policia Municipal que s’havia de construir al nord de la ciutat, l’Escola de Música, l’escola bressol de la Concordia i la reconversió del mercat de Campoamor.

«Posarem totes les energies a no deixar ningú enrere i donar més resposta que mai a les necessitats ciutadanes», ha assegurat la regidora, que també ha indicat que s’invertirà en la millora de l’espai públic per dignificar els barris i tenir un Sabadell que no avanci a dues velocitats. Així mateix, es posarà especial atenció en la millora dels parcs i jardins per disposar d’una població més verda.

Les pròximes inversions de l’executiu local en detall

Així, l’executiu local preveu invertir 1,9 milions d’euros per renovar espais d’oci, àrees de joc i espai públic de diversos punts de la localitat. A més, es destinaran 4 MEUR per arreglar ferms, voreres i clavegueram, i 900.000 euros, per modernitzar elements d’enllumenat.

A part es plantaran 6.141 arbres nous i es demanarà a la Diputació de Barcelona que inclogui el bosc de Can Deu dins del parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. També s’invertiran 3,2 milions d’euros per millorar el parc del Nord, 4 MEUR per crear el parc de les Aigües i 1,9 MEUR per fer un jardí urbà a Campoamor.

El govern municipal també preveu tirar endavant el pavelló de Merinals (5 MEUR) i l’aparcament subterrani del passeig de la Plaça Major. Respecte a aquest últim projecte, Farrés ha apuntat que es manté perquè ajudarà a donar un impuls a l’economia i al comerç local. A més, també s’actuarà en superfície per incrementar la vegetació d’aquest espai.

El nou nus viari a l’entrada sud de Sabadell: una inversió de 5,5 milions d’euros

D’altra banda, s’ha reservat una partida de 3 milions d’euros per millorar els polígons de Can Roqueta i el de la zona Sud. També s’impulsaran actuacions per millorar la mobilitat, com ara la creació del nou nus viari a l’entrada sud de Sabadell, que suposarà una inversió de 5,5 milions d’euros.

Notícies relacionades

En matèria de seguretat, s’adquiriran càmeres de control de trànsit amb sistema de lectura de matrícula, vinculades a accions de pacificació de trànsit de determinades zones i futures zones de baixes emissions. Així, per exemple, es vianantitzarà el carrer de la Industria, al centre la ciutat. També es col·locaran càmeres de videovigilància a l’eix Macià i a la plaça de Picasso que segons l’alcaldessa pretenen tenir un efecte «dissuasori».

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA