PREVENCIÓ POSTPANDÈMIA

Sabadell instal·la dispensadors de gel hidroalcohòlic als carrers i activa 46 informadors per prevenir rebrots

S'ubicaran set Punts Covid per tot el municipi en què es repartirà material informatiu i cinc disposaran de 10 litres de líquid desinfectant

Marta Farrés, alcaldessa, ha explicat que les noves mesures s'han acordat en una reunió del comitè d'emergència que s'ha celebrat aquest dilluns passat

sabadelldispensador

sabadelldispensador

2
Es llegeix en minuts
ACN / El Periódico

Sabadell ha instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic a Eix Macià, el passeig de la Plaça Major, l’avinguda de Barberà i les places del Pi i de la Creu de Barberà. La mesura s’emmarca en un dispositiu d’atenció i informació a la ciutadania que l’executiu local ha impulsat per prevenir possibles rebrots.

Ho ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés, que ha assegurat que han pres la decisió després de veure la situació que s’està vivint a Lleida i l’Hospitalet.

També ha dit que a partir d’aquest dimarts 46 persones recorreran la població per informar els ciutadans, garantir que es fa un bon ús de la mascareta i que es compleixen les distàncies de seguretat. En les últimes 24 hores no hi ha hagut cap cas nou de Covid-19 al Parc Taulí.

Punts Covid: informació i 10 litres de gel hidroalcohòlic

Marta Farrés ha explicat que les noves mesures s’han acordat en una reunió del comitè d’emergència que s’ha celebrat aquest dilluns passat. «Tot i que no hi ha cap acció que ens situï en un escenari de risc zero, hem decidit prendre una sèrie d’iniciatives», ha explicat l’alcaldessa.

Entre les accions que s’han impulsat destaca la ubicació de set Punts Covid per tota la ciutat, on es repartirà material informatiu. Cinc d’aquests inclouran un dispensador de gel hidroalcohòlic, amb una capacitat de 10 litres. En concret s’ubicaran a l’Eix Macià, el passeig de la Plaça Major, l’avinguda de Barberà i les places del Pi i de la Creu de Barberà.

A més, a partir d’aquest dimarts 46 informadors recorreran la via pública per oferir atenció i informació a la ciutadania. Estaran identificats i repartiran 30.000 díptics. Aquests agents també visitaran comerços i establiments de restauració.

La voluntat d’aquest desplegament és oferir als veïns i veïnes tota la informació necessària per prevenir els contagis i vetllar pel respecte de totes les mesures de seguretat.

Un acord per oferir dades en relació amb la Covid al municipi 

L’alcaldessa ha explicat que s’ha arribat a un acord amb l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitària de Catalunya, per oferir informació periòdica sobre els casos de coronavirus a la ciutat.

Aquest dilluns va remarcar que en les últimes 24 hores no hi ha hagut nous contagis a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i ha dit que del 7 al 13 de juliol s’han detectat 13 nous positius. «No estem en una situació d’emergència sanitària, però volem avançar-nos», ha insistit.

Notícies relacionades

Quant al cost d’aquest dispositiu, ha dit que cada unitat de gel hidroalcohòlic valdrà 1.400 euros. A més, ha assenyalat que no hi haurà cap despesa extra de personal perquè els informadors són membres de protecció civil, treballadors municipals, voluntaris i persones procedents dels plans d’ocupació.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments