polèmica entre administracions

L'Ajuntament de Sabadell critica Salut per elegir nova presidenta del Parc Taulí sense consensuar-ho

El consistori, no obstant, mostra respecte per la persona elegida perquè «no és una polèmica de noms sinó de formes»

El 16 de juny va dimitir Modesto Custodio per, suposadament, desavinences amb la gestió del CatSalut i la direcció de l'hospital

zentauroepp35510331 sabadell 13 09 2016  sociedad   hospital parc taul  donde ha200319191811

zentauroepp35510331 sabadell 13 09 2016 sociedad hospital parc taul donde ha200319191811 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell ha criticat aquest dimecres passat el Departament de Salut per haver elegit nova presidenta del Consell de Govern del Consorci Sanitari Parc Taulí sense haver-ho consensuat amb el municipi. 

Dimarts transcendia que Salut havia nomenat Mariona Creus per substituir Modesto Custodio, que ha ocupat el càrrec fins a la seva dimissió. Fonts coneixedores de la dimissió apunten que es produïa per desavinences amb la gestió del CatSalut i la direcció de l’hospital, tant per la pandèmia com altres aspectes com el trasllat del servei d’oncologia pediàtrica, afirmava dimarts el ‘Diari de Sabadell’.

Per la seva banda, el govern municipal de Sabadell ha agraït la tasca de Custodio i ha mostrat el «màxim respecte» per Creus, perquè, ha subratllat, no es tracta d’una «polèmica de noms sinó de formes». En un comunicat el consistori ha lamentat «profundament» la manera de procedir del Departament a causa del fet que el nomenament «no ha sigut consensuat».

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha expressat la «voluntat» de recuperar el model de cogovernança que «sempre ha caracteritzat» la gestió de la corporació i que implica que qualsevol canvi «sigui consensuat» entre administracions. Per això va lamentar la «poca sensibilitat» de la Conselleria cap a la ciutadania de Sabadell i les seves institucions.

Més enllà d’això, l’Ajuntament ha desitjat «tots els encerts» a la nova presidenta i s’ha posat a la seva disposició per millorar la institució i els serveis a la ciutadania.

Recuperació de serveis i més inversions

Notícies relacionades

D’altra banda, l’equip de govern de Sabadell ha reclamat a la Generalitat que es recuperin els serveis reduïts per la Covid-19, «tant al Parc Taulí com l’Atenció Primària».

Més notícies de Sabadell