en maleters amb doble fons

Cau una banda de narcotraficants que estava a punt d'enviar 100.000 pastilles d'èxtasi a Eivissa

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut cinc persones, veïnes de Barcelona, Sabadell i el Pla del Penedès, i han confiscat 160 quilos de marihuana, 71 d'haixix, 52 de MDMA i un quilo de ketamina

pastillas

pastillas

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut cinc persones i han desarticulat una banda a la qual van confiscar  160 quilos de marihuana, 71 d'haixix, 52 d'èxtasi (100.000 pastilles) i un quilo de ketamina, tot això amb destinació a Eivissa,  segons han informat aquest dilluns els dos cossos policials.

Els cinc integrants de la banda,  veïns de Barcelona, Sabadell i el Pla del Penedès  i als quals també es van confiscar cotxes d'alta gamma, 150.000 euros en efectiu i una pistola amb el número de sèrie esborrat, van ser detinguts el 6 de juny a Barcelona.

La detenció i la confiscació de la droga són el punt final d'una investigació que va néixer al març, quan  la Guàrdia Civil va detectar una nau industrial de Sabadell on es podien estar duent a terme activitats relacionades amb el narcotràfic, al mateix temps que la Policia Nacional va iniciar una investigació sobre una persona que podia estar implicada en els mateixos assumptes.

Quan els dos cossos es van adonar que les dues investigacions tenien coincidències, es  va crear un grup conjunt  que aglutinava agents tant de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

Finalment, la investigació va donar resultat: es van identificar els cinc membres de la banda i la seva estructura jerarquitzada, es va descobrir que el seu 'modus operandi' era el de  distribuir i vendre la droga amagada en dobles fons de vehicles  i es va procedir a la desarticulació de la banda en tres fases.

El 18 de maig es van confiscar a la Jonquera (Girona) 150 kg de marihuana ocults en un camió i es van detenir els dos primers membres de la banda; i el  5 de juny es va arrestar el capitost de l'organització i la seva mà dreta  després de dipositar una quantitat notable de droga en un magatzem de Barberà del Vallès.