durant el confinament

El preu del lloguer a Catalunya creix un 0,3% a l'abril

Castelldefels, Lleida i Terrassa és on més puja, però destaca el descens mensual dels preus a Reus i Sabadell, segons Fotocasa

foto 3473400

foto 3473400

1
Es llegeix en minuts
acn

El preu de la vivenda de lloguer a Catalunya ha augmentat un 0,3% a l’abril –un 6% en l’acumulat interanual– fins a situar-se en una mitjana de 15,16 euros per metre quadrat, segons ha informat el portal immobiliari Fotocasa. 

El lloguer aquest quart mes del 2020 ha pujat en dues de les quatre demarcacions catalanes –Barcelona (0,8%), Lleida (0,5%), Tarragona (0%) i Girona (-1%)– i en més de la meitat dels municipis. 

Destaca l’increment del lloguer a l’abril en ciutats com Castelldefels i Lleida (totes dues, amb un 1,6%), Terrassa (1,4%) i Tarragona (1,3%), mentre que com a contrapartida cal remarcar el descens mensual del lloguer a Reus (-4,7%), Sabadell (-4,2%), Girona capital (-1,8%) i Badalona (-1,5%).

Districtes de Barcelona

Pel que fa a Barcelona, el preu de la vivenda de lloguer s’incrementa en cinc districtes, amb una incidència especial en dos districtes tan dispars com Nou Barris i Sarrià-Sant Gervasi (1,7%), seguits de Gràcia (1,5%). 

D’altra banda, el districte on baixa més aquest abril el preu de lloguer és a Sant Andreu, amb una caiguda del -2,1%. 

Notícies relacionades

En xifres de preu per metre quadrat, Ciutat Vella continua liderant la classificació, amb 19,78 euros per metre quadrat, i el més econòmic és Nou Barris, amb 14,26 euros per metre quadrat al mes. 

Més notícies de Sabadell i Sabadell Terrassa