SERVEI D'ONCOLOGIA

El Taulí de Sabadell es consolida com a centre de referència territorial per al tractament de càncer

Cada any, l'hospital atén entre 1500 i 1600 casos nous, la majoria de mama, de pròstata, digestius i de pulmó

2020 02 04 drsaigi

2020 02 04 drsaigi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell es consolida, aquest any 2020, com a centre de referència territorial –per a tot el Vallès Occidental– per al tractament de càncer d’ovari, de cap i coll i melanoma, per designació del Servei Català de Salut, i en col·laboració amb la resta de serveis d’oncologia del territori.

A efectes pràctics, aquest fet ha derivat en una reestructuració del servei, que en els últims mesos s’ha reorganitzat en comitès interdisciplinaris de tumors i ha n’ha ampliat les unitats funcionals, amb l’objectiu de «donar la millor resposta a l’increment d’activitat assistencial que això comporta», expliquen des del centre mèdic.

També s’està treballant per incrementar les línies d’investigació clínica, on actualment hi ha quatre línies actives vinculades al càncer de mama, càncer de pulmó, tumors urològics i tumors gastrointestinals.

Entre 1500 i 1600 casos nous de càncer anuals 

El Servei d’Oncologia Mèdica del Parc Taulí també dona resposta als pacients amb altres tipus de càncer provinents de l’àrea pròpia de referència, que inclou Sabadell i 8 municipis més del Vallès Occidental (Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès , Cerdanyola del Vallès, Polinyà, Ripollet, Sant Llorenç Savall, Sentmenat i Polinyà).

Anualment, s’atenen entre 1500 i 1600 nous casos de càncer, dels quals la majoria són de mama (en dones), de pròstata (en homes), digestius i de pulmó.

Notícies relacionades

D’altra banda, el Parc Taulí manté una estreta col·laboració amb les entitats socials vinculades al càncer, com l’Associació Mama Ovari Hereditari (AMOH), l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer, El Far Associació per a Persones amb Càncer, Oncolliga-Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica l’Associació Oncovida.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA