PRESUMPTES ABUSOS

Declara a Sabadell una de les denunciants del professor de gralla investigat per abusos a menors

Era l'última presumpta víctima pendent de declarar i ara serà el torn dels pares d'algunes de les denunciants

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
ACN

Aquest dijous 2 de gener ha declarat als jutjats de Sabadell una de les denunciants del professor de gralla investigat per suposats abusos i agressió sexual a menors. Es tracta d’una de les onze presumptes víctimes de Terrassa i l’última que quedava per declarar davant del jutge.

A la sortida dels jutjats, l’advocat del professor investigat, Horaci Airaudo, ha explicat que la declaració ha durat poc més de mitja hora i que la dona ha contestat les preguntes de totes les parts. Tot i que el lletrat considera que els fets denunciats «són de dubtosa veracitat i no constitutius de delicte» veu «molt probable» que si hi ha acusació particular i popular el cas pot arribar a judici. Els següents a declarar davant del jutge seran els pares d’algunes de les denunciants que podrien haver sigut testimonis d’alguns dels fets.

El passat 4 de desembre, el professor de gralla investigat va negar davant del jutge haver abusat de la principal víctima i primera denunciant, grallera de la colla gegantera de Barberà del Vallès. L’home es va declarar innocent de l’acusació d’agressió sexual, la més greu que pesa contra ell, així com d’una desena de casos més d’abusos a menors.

Detectat al febrer

El febrer passat, una presumpta víctima de l’home, quan tocaven tots dos en el grup de Barberà del Vallès fa prop de 20 anys, va descobrir que continuava fent de professor de gralla al grup d’Ullastrell. Va trucar a l’Ajuntament d’aquest poble i des del consistori van localitzar més possibles víctimes, van parlar amb el grup de la localitat, que el va fer fora, i l’home va anar a viure Sabadell.

El professor va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra i el jutjat d’instrucció número 2 de Terrassa va obrir diligències per dotze víctimes, una d’agressió sexual, la de Barberà, i onze per abusos comesos entre 1999 i 2015 a onze noies menors i un nen, que van des de tocaments fins a enviament de fotos.

Notícies relacionades

No obstant, el jutjat va enviar la causa als jutjats de Sabadell al considerar que el primer cas, el de Barberà, feia que s’hagués d’investigar tot junt al jutjat sabadellenc. La jutge de Sabadell va tornar tota la causa a Terrassa tret del cas de Barberà, però l’Audiència va ordenar que es quedés tots els assumptes.

Més notícies de Sabadell i Terrassa  en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA