SEGURETAT

La Policia Municipal de Sabadell és dotarà de pistoles Taser

El ple municipal ha donat llum verda a una moció proposada per Ciutadans i el PSC

policiapladirector sabadell

policiapladirector sabadell

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Policia Municipal de Sabadell disposarà de pistoles Taser. El ple municipal ha donat llum verda a una moció que inicialment havia presentat Ciutadans, però a la qual el PSC s’ha acabat afegint com a grup proponent. Els socialistes han pres la decisió després que l’intendent en cap del cos policial sabadellenc hagi emès un informe favorable a l’ús d’aquest element de defensa personal. Així, l’han recolzat Cs, el PSC, JxCat i Podem i s’hi han oposat ERC i La Crida.

D’acord amb el text, aquestes pistoles només s’utilitzaran en casos d’«especial gravetat». La previsió és que les noves armes s’assignin pròximament al cap de torn. A més, s’impartirà una formació específica perquè els agents es familiaritzin amb l’ús de les Taser.

En episodis d’«especial gravetat»

Segons la moció presentada, la proposta parteix de l’«evidència» que hi ha un «buit existent» entre l’ús de la porra i l’arma de foc, en situacions que requereixin una imminent actuació policial cos a cos entre l’agent i l’agressor. En aquesta línia planteja l’ús de les Taser com a «opció vàlida per a la reducció física una vegada la mediació, el diàleg o la negociació no ha donat un resultat positiu».

Notícies relacionades

Amb tot, remarca que només s’ha d’utilitzar en episodis d’«especial gravetat» en què la velocitat d’actuació pot derivar en un menor risc tant per a l’agressor com per a la víctima i el mateix agent.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments