ANTICIPAR-SE AL CONFLICTE

Sabadell inicia una moratòria d'un any per a les llicències de locals de lleure

El consistori vol preparar una nova llei per regular alguns locals, com els pisos turístics o les cases d'apostes

fachada-sabadell

fachada-sabadell

1
Es llegeix en minuts
ACN

El govern de Sabadell va anunciar dilluns passat 2 de desembre que inicia una moratòria d’un any per atorgar llicències de locals de lleure. Aquesta moratòria servirà al consistori per preparar una nova llei que reguli alguns establiments polèmics, com els clubs de fumadors de cànnabis o les cases d’apostes, a més d’establiments sexuals, pisos turístics o locals per fer oracions religioses.

L’Ajuntament vol que el procés de regulació sigui al més coral possible i, per això, participaran els col·lectius directament implicats, la ciutadania i els grups de l’oposició, tal com va explicar a l’ACN la regidora d’Urbanisme, Mar Molina. «Estem parlant d’un tipus d’activitat que necessita una nova regulació d’acord amb les necessitats actuals», va afirmar Molina.

Els locals de lleure que queden afectats per la moratòria sónaquells que tinguin un aforament superior a les 200 persones. A més, Molina admet la conflictivitat d’algun d’aquests locals i vol que la nova llei «atenuï» les possibles molèsties que puguin generar.

Anticipar-se al conflicte

És el cas delspisos turístics, una realitat que a Sabadell encara no està gaire estesa però que el govern municipal vol regular abans que generi conflictes. «Es tractad’anticipar-se a situacions que puguin sorgir més endavant. El pis turístic és un fenomen que va a més i hem de regular», detalla.

Notícies relacionades

Per al govern municipal, el més important és que la nova llei tingui un procés de «col·laboració» entre tots els actors implicats. El procés de configuració de la nova llei començarà a començaments del 2020 i el govern espera tenir-la acabada a finals del mateix any.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA