IDENTIFICACIÓ D'UN PERIODISTA

Sabadell investiga la identificació d'un periodista de la ràdio local per part de la Policia Municipal

El govern municipal ha convocat una junta de portaveus extraordinària per «oferir als grups municipals tota la informació sobre això»

fachada-sabadell

fachada-sabadell

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pere Gallifa, periodista a Ràdio Sabadell, va denunciar dilluns passat 4 de novembre via xarxes socials que un agent de la Policia Municipal li va demanar identificar-se quan gravava amb el mòbil una detenció a Sabadell. «M’ha identificat i m’ha amenaçat de denunciar-me si publicava el vídeo d’aquesta detenció», va expressar Gallifa.

L’Ajuntament de Sabadell ha emès un comunicat en el qual afirma que ha demanat a l’intendent major de la Policia un informe sobre els fets. «D’aquesta manera, el Govern [municipal] vol donar màxima transparència i oferir tota la informació sobre els fets ocorreguts», afegeix el text.

ERC i la Crida demanen explicacions

Al cap de poc de publicar-se els fets, la Crida i Esquerra Republicana es van apressar a criticar el procediment policial. «Demanem al govern de Sabadell que doni resposta a aquesta situació», van expressar des de la Crida, de manera que es garanteixi que els mitjans de comunicació «puguin exercir la seva feinasense haver de sentir-se amenaçats».

En la mateixa línia es va manifestar ERC, que va demanar «explicacions» i «l’obertura d’un expedient informatiu».Des del grup independentista també van expressar la seva «solidaritat» amb Pere Gallifa i el seu «recolzament al dret d’informació».

En el comunicat publicat pel consistori expliquen que «el Govern [municipal] defensa la llibertat de premsa i la tasca periodística, mentre confia en el cos de la Policia Municipal i garantirà que tots puguin desenvolupar les seves funcions amb la màxima seguretat».

Junta de portaveus extraordinària

Segons ha informat l’Ajuntament de Sabadell, la Policia estava detenint un menor per«resistència i desobediència greu a agents de l’autoritat» i per «un delicte lleu de danys». En un vídeo publicat per Gallifa, es veu com en el moment de la detenció un dels agents –amb el rostre pixelat– se li acosta i li demana identificar-se i que deixi de gravar.

El govern municipal ha convocat una junta de portaveus extraordinària per «oferir als grups municipals tota la informació sobre això».

Notícies relacionades

Per la seva part, des de la ràdio local també han condemnat els fets: «La plantilla de Ràdio Sabadell rebutja i condemna qualsevol acte de violència cap als periodistes i demana respecte a la seva feina».

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA