28 febr 2020

Anar al contingut

MONARQUIA O REPÚBLICA

La Junta Electoral prohibeix la consulta sobre monarquia o república que s'havia de celebrar el diumenge 6 a Sabadell

Els organitzadors diuen que «no hi ha cap motiu» per suspendre la cita, ja que no han rebut cap notificació oficial

ACN

La Junta Electoral prohibeix la consulta sobre monarquia o república que s'havia de celebrar el diumenge 6 a Sabadell

La Junta Electoral de Zona de Sabadell ha prohibit la consulta popular per elegir entre monarquia o república impulsada per la plataforma proconsulta 6-O prevista per diumenge a la cocapital vallesana. L’ajuntament de la ciutat, ha confirmat a l’ACN que dimecres va rebre una notificació de la Junta que així ho requeria.

Per la seva part, Isidre Soler, membre de la plataforma organitzadora, ha anunciat que la voluntat del col·lectiu és mantenir la jornada tal com estava prevista. «No hi ha cap motiu per suspendre-la, ja que nosaltres no hem rebut cap comunicació oficial», ha remarcat. Així mateix, ha recordat que no havien sol·licitat locals municipals per fer-la per evitar «haver de dependre de l’ajuntament».

El consistori acatarà el requeriment

El ple municipal va donar recolzament amb l’aprovació d’una moció fa dues setmanes. Després d’haver rebut la comunicació de la Junta Electoral, el consistori se n’ha desmarcat i ha afirmat que acatarà el requeriment.

Al contrari, els organitzadors han anunciat que mantindran la jornada perquè no necessiten el recolzament de l’executiu local per tirar-la endavant. «No havíem demanat locals municipals per no haver de dependre de l’ajuntament», ha remarcat Isidre Soler.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA