DIBUIXOS I NINOTS

El Museu d'Art de Sabadell realitza una visita guiada a l'exposició de l'artista Xavier Nogués

La mostra conté dibuixos a tinta originals que van publicar els germans Salvat-Papasseit el 1922 i que el museu ha restaurat

Edifici de l’Ajuntament de Sabadell.

Edifici de l’Ajuntament de Sabadell. / AJUNTAMENT DE SABADELL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diumenge passat 7 de juliol, al Museu d’Art de Sabadell (MAS), va tenir lloc una visita guiada per l’exposició ‘Els 50 ninots de Xavier Nogués’, exposició que es va poder veure en aquest equipament municipal des del 30 de maig fins aquest diumenge.

Així mateix, es va oferir el taller familiar ‘Ninots noucentistes’, amb el qual els participants van poder aprendre a crear un ninot mòbil a partir de les il·lustracions de Xavier Nogués, “artista polifacètic, destacat dibuixant, gravador, decorador i pintor noucentista”, com recorden l’artista des del consistori. L’activitat, gratuïta, es dirigia a tots els públics, especialment al familiar, adults i nens a partir de 6 anys.

Dibuixos originals

La sèrie de dibuixos amb els 50 ninots de Nogués va ingressar al MAS el 1943 procedent del llegat de Maria Cladellas, vídua de Santiago Segura. Es tracta dels dibuixos a tinta originals que per primera vegada van publicar els germans Salvat-Papasseit el 1922 i que el museu ha restaurat recentment. Així, aquesta és avui “una de les col·leccions més importants del fons del Museu”, afirmen des de l’Ajuntament.

Notícies relacionades

A més, l’exposició va proposar diferents jocs interactius tant per a públic adult, familiar, com per a nens, amb activitats com ara: ‘¿Qui diu què?’, ‘¿Vols fer-te el teu barret?, ‘Et pots fotografiar al ‘photocall’’ i ‘¿Com hauria pintat Nogués aquestes frases si hagués viscut avui?’.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA