POLÍTICA MUNICIPAL A SABADELL

Marta Farrés (PSC) retreu a ERC que vulgui impulsar un pacte per evitar que els socialistes governin Sabadell

Considera que "la ciutadania ha parlat de forma contundent" i adverteix que "una majoria aclaparadora" va expressar "ganes de canvi"

marta-farrs

marta-farrs

2
Es llegeix en minuts
ACN

La cap de llista del PSC a Sabadell, Marta Farrés, lamenta que ERC gesti un "pacte contra natura" per intentar que els socialistes no governin la ciutat. Farrés ho ha dit en una entrevista a l’ACN, en la qual ha recordat que el PSC va ser el partit més votat el passat 26-M, sumant un total de deu regidors i a més de 10.000 vots de diferència de la segona força, que va ser ERC.

"La ciutadania ha parlat de forma contundent", va advertir Farrés, que ha considerat que "una majoria aclaparadora" va expressar que el municipi "té ganes de canvi". Per tot això, ha demanat "respecte" per la llista més votada i ha apostat per configurar un executiu "sòlid" sumant esforços amb altres formacions.

La socialista remarca que la diferència entre el PSC i ERC "és molt àmplia" i demana a les formacions amb representació en aquest consistori que acceptin els resultats. "S’ha de saber reconèixer quan hi ha una majoria aclaparadora com és el cas", va apuntar Farrés que ha insistit que el PSC ha guanyat les eleccions.

El pacte contra un govern socialista

Farrés es refereix al pacte que ERC planteja amb els grups de la Crida per Sabadell, Junts per Sabadell i Podem” per configurar un govern alternatiu al dels socialistes. “Treballarem incansablement per un nou govern honest i republicà, que defensi els drets i les llibertats”, va comentar l’alcaldable d’ERC, Juli Fernández, a aquest diari la setmana passada.

Des del punt de vista de Farrés aquest escenari seria un "fracàs" perquè voldria dir "perpetuar el que no ha funcionat". Per a la socialista, ERC i la Crida per Sabadell ja van tenir una oportunitat que no van saber aprofitar: "No ho han fet bé i han d’acceptar que no ha funcionat", ha assenyalat.

Farrés ha aprofitat l’entrevista per treure ferro als missatges que algunes formacions han llançat per vincular la seva persona amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i el ‘cas Mercuri’. "Estan seguint la mateixa estratègia que en campanya, buscant la confrontació constant", va assegurar la socialista.

Un govern sòlid

Farrés ha assegurat que ha iniciat converses amb totes les formacions polítiques amb representació al ple municipal. Tot i que no ha revelat les seves preferències a l’hora de configurar el govern, sí que ha dit que està treballant en un executiu "ampli i sòlid" perquè Sabadell necessita "grans consensos i enteses".

Notícies relacionades

Amb tot, va remarcar que no l’espanta governar en minoria i que tampoc ho descarta perquè "forma part de la normalitat democràtica".

Més notícies de Sabadell  en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA