ELECCIONS MUNICIPALS I EUROPEES

Gairebé 155.000 persones podran votar a Sabadell en les eleccions municipals i europees del pròxim diumenge, 26 de maig

L'ajuntament ha contractat a la Creu Roja un servei perquè les persones amb problemes de mobilitat puguin acudir a votar

Edifici de l’Ajuntament de Sabadell.

Edifici de l’Ajuntament de Sabadell. / AJUNTAMENT DE SABADELL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 154.775 veïns de Sabadell podran exercir el dret a vot en les eleccions municipals i europees del pròxim diumenge, 26 de maig. La ciutat disposarà de 57 col·legis electorals –els mateixos que en les passades eleccions generals–, 226 meses i 130 representants de l’administració, encarregats de transmetre les dades de participació i escrutini a la central de recollida de dades.

A més dels ciutadans i ciutadanes espanyols que figuren en el cens electoral, també podran votar les ciutadanes i ciutadans estrangers de la Comunitat Europea, i d’altres països amb acord de reciprocitat amb Espanya, que van sol·licitar la seva inclusió en el cens dins dels terminis establerts.

Transport per a les persones amb problemes de mobilitat

Des de l’Ajuntament de Sabadell expliquen que “s’ha contractat a la Creu Roja un servei que permetrà el trasllat de persones a qui, per malaltia, discapacitat o edat avançada, els sigui físicament impossible arribar pels seus propis mitjans al lloc de votació".

D’altra banda, l’ajuntament també anuncia que habilitaran un dispositiu especial que comptarà amb una oficina de coordinació electoral per garantir el funcionament dels equips informàtics, les aplicacions de gestió i el funcionament del web electoral, i també un centre d’atenció als electors. En aquest cas, “el servei s’encarregarà de recolzar tant els membres de les meses electorals com la ciutadania sobre el cens electoral i la ubicació dels col·legis electorals”, aclareixen des del consistori.

La policia municipal, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, s’ocuparà de la vigilància dels col·legis electorals. A més, “hi haurà equips d’emergència per resoldre qualsevol incidència que es pugui produir”, afirmen des de l’ajuntament.

Avançaments de participació

Notícies relacionades

Entre les vuit i les nous del matí es constituiran les meses electorals. A les nou es començarà a votar. Els avançaments de participació seran a les dues i a les sis de la tarda. A les vuit del vespre es tancaran els col·legis i s’iniciarà el recompte de vots.

Més notícies de Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA