SERVEI DE NETEJA VIÀRIA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona la raó a l'Ajuntament de Sabadell a la instal·lació del sistema de control als vehicles de neteja

Segons l'ajuntament, "la sentència indica que el requeriment és executiu i que no s'ha d'esperar el que digui el jutge de la querella"

undefined41763065 sabadell empresa de residuos smatsa camiones de basura recic180912163756

undefined41763065 sabadell empresa de residuos smatsa camiones de basura recic180912163756 / Nuria Puentes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la petició de mesures cautelars, sol·licitades per la direcció de Smatsa, que pretenien aturar la instal·lació de sistemes de control (GPS-Maui) als vehicles dels serveis de neteja viària i recollida de residus.

Segons la sentència del TSJC, s’ha de completar la implantació del sistema de geolocalització perquè "la inversió de 388.000 € no és una pèrdua econòmica irreparable en un contracte en què es facturen 18 milions d’euros anuals”. La sentència també ha resolt que "la instal·lació d’un sistema de control efectiu dels serveis realitzats per Smatsa anirà en benefici de més seguretat jurídica i evitarà els conflictes sobre les xifres facturades per la concessionària".

“La sentència indica que el requeriment és executiu i que no s’ha d’esperar el que digui el jutge de la querella, ja que la mateixa sala ja ha resolt la petició de cautelars per economia processal”, expliquen des de l’Ajuntament.

Sentències favorables a l’Ajuntament

Amb aquesta, ja són set les sentències en què els jutjats han donat la raó a l’Ajuntament de Sabadell als diferents recursos i apel·lacions presentats per la direcció de Smatsa contra les actuacions municipals a la fiscalització del contracte.

Notícies relacionades

En el cas del sistema de gestió i control, l’Ajuntament va aprovar, el febrer del 2018, el requeriment a la direcció de Smatsa per completar la instal·lació del sistema de control via GPS de tots els serveis, tal com ja estipula el contracte, “després de comprovar que només el 26% dels equips mòbils del servei tenen sistema de seguiment”,afegeixen des del consistori.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments