RECOLLIDA DE VOLUMINOSOS

Una inspecció de l'Ajuntament de Sabadell detecta incompliments en el servei de recollida de voluminosos

Als barris de la zona del nord i del sud de Sabadell és on hi ha més punts i més demora en la recollida

La direcció de Smatsa disposarà de 15 dies per presentar al·legacions, abans que des del consistori es puguin exigir mesures correctores

icoy36923393 sabadell basura170118183047

icoy36923393 sabadell basura170118183047

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell ha publicat un comunicat on explica haver elaborat un informe que recull les dades del nivell de compliment del servei de recollida de voluminosos (mobles i estris vells), a partir d’una inspecció durant més de dos mesos a diferents zones de la ciutat. “Un informe que mostra que el servei no s’ajusta al contracte i en què s’aporten dades dels greus incompliments detectats”, expliquen des de l’ajuntament.

Mentre que el contracte preveu que la retirada dels voluminosos de l’espai públic s’ha de fer en un període inferior a les 48 hores,“aquest servei tindria un incompliment del 21%” segons les dades del consistori.

Des dels equips tècnics municipals i després de la incorporació, el febrer del 2018, de tres nous inspectors de carrer amb la funció prioritària realitzar tasques d’inspecció del servei de recollida de residus i neteja viària, s’ha pogut fer una tasca de control i inspecció.

Durant més de dos mesos, del 27 de novembre del 2018 al 4 de febrer del 2019, a partir d’una mostra de 32 sectors de la ciutat i durant una setmana,“a cada sector es van fer inspeccions diàries pels diferents carrers”, afegeixen a l’ajuntament.

Les dades de la inspecció

Segons aquestes inspeccions, és als sectors més cèntrics i eixos comercials principals on s’ha localitzat un menor nombre de punts amb residus de voluminosos, mentre que destaca una concentració de mobles més gran i estris vells sense retirar en barris de la part nord i sud de la ciutat. Així, per exemple, a Can PuiggenerTorreguitart, i una part de Ca n’Oriac, al 73% dels punts localitzats, “els voluminosos van tenir una permanència superior a les 48 hores” i van arribar fins, en el 45% d’aquests casos, a les 120 h.

Durant aquesta inspecció, la permanència màxima dels residus voluminosos a l’espai públic que s’ha pogut detectar ha sigut de més de 120 h, en un 3,33%; més de 96 h en un 33,33%; més de 72 h en un 20%, i més de 48 h en el 43,3%.

Una altra de les dades extretes mostra també que els voluminosos que són al carrer més de 48 h, en el 73,3% dels casos, estan en l’entorn dels contenidors. Una dada que mostraria, per exemple, que el sistema de comunicació entre diferents serveis de l’empresa concessionària no seria suficient.

A l’espera de Smatsa

Notícies relacionades

Amb aquestes dades l’Ajuntament de Sabadell ha elaborat un informe, que ha aprovat la Junta de Govern Local, que serà traslladat a la direcció de Smatsa que disposarà de 15 dies per presentar al·legacions, abans que des del consistori es puguin exigir mesures correctores.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments