ELECCIONS GENERALS

153.380 persones cridades a votar als 57 col·legis electorals de Sabadell per les eleccions generals

L'Ajuntament habilitarà un servei de transport per traslladar als col·legis electorals persones amb dificultats de mobilitat

El consistori informa també dels canvis d'escoles i centres electorals i ja ha comunicat els canvis als afectats

una-electora-deposita-su-papeleta-en-la-urna

una-electora-deposita-su-papeleta-en-la-urna

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb motiu de les Eleccions Generals del 28 d’abril, el nombre d’electors que figura a les llistes del cens de Sabadell és de 153.380, els quals es dividiran en un total de 57 escoles i 226 meses electorals. A més, el municipi comptarà amb 130 representants de l’Administració, encarregats de transmetre les dades de participació i escrutini a la central de recollida de dades.

Entre les 8h i les 9h es constituiran les meses electorals, una vegada acabat aquest procés, es començarà a votar. Els avanços de participació es donaran a les 14 h i a les 18 h. Per acabar, a les 20 h es tancaran les escoles i s’iniciarà el recompte de vots.

El vot de les persones amb dificultats de mobilitat

L’Ajuntament de Sabadell ha contractat a la Creu Roja un servei que permetrà el trasllat de persones a qui, per malaltia, discapacitat o edat avançada, els sigui físicament impossible arribar pels seus propis mitjans al lloc de votació.

D’altra banda, l’Ajuntament habilitarà un dispositiu especial que comptarà amb una oficina de coordinació electoral per garantir el funcionament dels equips informàtics, les aplicacions de gestió i el funcionament de la web electoral, així com un centre d’atenció als electors, sobre informació electoral.

La Policia Municipal, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, s’ocuparà de la vigilància dels col·legis electorals. A més, hi haurà equips d’emergència per resoldre qualsevol incidència que es pugui produir.

Canvi de col·legis electorals

Per a aquestes eleccions hi ha hagut canvis d’alguns col·legis electorals. Així, deixen de ser col·legis electorals l’Institut Arraona   i la Sala Miguel Hernández. Les persones que votaven a l’Institut Arraona podran exercir el dret de vot al Centre Cívic de Ca n’Oriac, al carrer d’Arousa, 2, o a l’Escola Torreguitart, del carrer de Vallirana, 14, en funció de la direcció del cens.

Quant a les persones que votaven a la Sala Miguel Hernández, ho podran fer al Casal de Gent Gran Sabadell-Robledal, al carrer de Costabona, 2. Aquest era el col·legi electoral habitual, que va ser substituït per LaSala en les últimes eleccions per ser dia feiner.

Notícies relacionades

Des de l’Ajuntament informen que “l’electorat afectat per aquests canvis ha rebut tant les targetes censals de l’INE com una comunicació del consistori informant de la nova ubicació dels centres de votació”.

Més notícies de Sabadell  a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA