Reducció de residus

El Pla Local de Prevenció de Residus de Sabadell promou més eficàcia en la gestió de rebutjos

El Pla preveu 22 actuacions a implantar fins al 2024, com la recollida selectiva porta a porta dels residus comercials i domiciliaris

icoy36923393 sabadell basura170118183047

icoy36923393 sabadell basura170118183047

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell ha elaborat el Pla Local de Prevenció de Residus 2019-2024, que té per objectiu “reduir els residus, fer un ús més eficient dels recursos i fer transparent la gestió del rebuig”. Per garantir aquests objectius, el Pla marca una estratègia que passa per la difusió i la sensibilització entre la ciutadania perquè “adoptin estils de vida i hàbits de consum responsables”, comenten des de l’Ajuntament.

El Pla també aposta per la reducció del malbaratament alimentari tant en els grans productors com en l’àmbit domèstic; la reducció dels envasos i les bosses de plàstic d’un sol ús; el foment i la reutilització com a mecanisme de prevenció de residus; incentivar econòmicament les bones pràctiques de prevenció de residus i l’impuls de l’ús d’instruments de fiscalitat ambiental per reduir els residus.

El full de ruta a seguir

Per aconseguir-ho, es defineixen 22 actuacions a implantar fins al 2024, que és el període de vigència que el Pla estableix amb la pretensió de reduir la generació de residus municipals en un 20% en pes respecte a l’any 2010.

Entre aquestes accions, es preveu la implantació del sistema de recollida selectiva porta a porta dels residus comercials i domiciliaris, l’elaboració d’una nova ordenança del servei de recollida de residus i la substitució progressiva dels vehicles de recollida per vehicles elèctrics o de baixes emissions.

Actualment a Sabadell, segons el Consorci per la Gestió de Residus del Vallèsla recollida selectiva suposa només el 32% del total, lluny del 40% de mitjana a Catalunya. Això suposa, aproximadament, que només es recicla degudament un de cada tres residus.

Notícies relacionades

Aquest pla vol contribuir a la consecució dels objectius marcats el 2015 enl’Assemblea General de les Nacions Unides, on es van establir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 fites a arribar de cara al 2030.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments