DEMOLICIONS D'EMERGÈNCIA

L'Ajuntament de Sabadell demoleix part de la caserna de la Guàrdia Civil per "deficiències estructurals"

S'hi estan fent demolicions, desmuntatges i apuntalaments d'elements estructurals per evitar-hi despreniments

En la revisió que s'està redactant en el Pla especial de protecció del patrimoni de Sabadell (PEPPS), la caserna augmentarà el seu nivell de protecció

caserna-gc-sabadell

caserna-gc-sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sabadell està fent obres i demolicions d’emergència a la caserna de la Guàrdia Civil per garantir la seguretat de l’edificació. Tècnics municipals hi van dur a terme una inspecció i van constatar que l’immoble presenta “deficiències estructurals que en comprometen la solidesa”. SBD Enderrocs és l’empresa encarregada de les reparacions, que es preveuen acabades a finals d’abril.

La inspecció tècnica ha destacat que “hi ha indicis d’unes patologies estructurals que fan que no es pugui garantir l’estabilitat de les edificacions del recinte de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil”. Segons publica el Diari de Sabadell, el segon tinent de l’alcaldia, Juli Fernández, ha destacat que l’actuació era “necessària” i que “busca garantir la seguretat”.

S’està fent la demolició, desmuntatge i apuntalament d’elements constructius i estructurals de l’edifici “per evitar una situació que suposa perill real de despreniments a la via pública, amb possibles conseqüències greus per a les persones”, ha publicat l’Ajuntament de Sabadell.

També s’hi ha actuat per fer caure la torre de vigilància de la cantonada nord (carrer de Taulí) i el tancament preventiu de la vorera davant la torre de garita sud. Les dues torres presenten greus patologies estructurals a causa de la degradació dels seus elements. La torre sud no s’ha enderrocat, sinó que "s’ha confinat", és a dir, s’ha aïllat per evitar-hi el despreniment d’elements. A l’interior es col·locarà una tanca que evita l’aproximació a aquest element.

Protecció patrimonial

La caserna és un immoble protegit que és dins de la categoria d’edificis d’ús col·lectiu. Actualment, el seu nivell de protecció és documental. En la revisió que s’està redactant en el Pla especial de protecció del patrimoni de Sabadell (PEPPS), aquest element augmentarà el seu nivell de protecció.

El consistori en culpa l’Estat

Notícies relacionades

 “Les intervencions i la falta de manteniment per part de l’antic propietari (Ministeri de l’Interior) han portat a una situació en la qual l’estabilitat estructural de conjunt es troba molt debilitada, cosa que obliga a intervenir-hi amb caràcter d’emergència”, assenyalen des de l’ajuntament.

Més notícies de Sabadell  a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments