Anar al contingut

EDUCACIÓ I MÚSICA

Sabadell i la música seran el marc per a la nova edició d'Els Nois i les Noies Tenen la Paraula

L'activitat, inclosa en el projecte Ciutat i Escola, pretén iniciar els joves en l'aprenentatge dels processos de participació

El Periódico

Sabadell i la música seran el marc per a la nova edició d'Els Nois i les Noies Tenen la Paraula

Anna Mas Talens

L’alumnat de 5è i 6è de primària i primers cursos d’ESO és el protagonista d’una nova edició d’Els Nois i les Noies Tenen la Paraula. Aquesta activitat educativa, inclosa entre les propostes del projecte Ciutat i Escola, “vol iniciar els nens i adolescents en l’aprenentatge dels processos de participació, i que expressin la seva opinió sobre diferents temes de la ciutat”, afirmen des de l’ajuntament.

Aquest any, el tema de reflexió és Sabadell i la música i participen alumnes de les escoles ArrahonaCreu Alta i Xaloc. Durant l’activitat, i en el marc del tema escollit, els nois i noies analitzaran aspectes molt diversos vinculats amb la música, com la importància que té en la vida de les persones o com serveix d’element de relació amb els altres.

Coordinació entre escoles

Així mateix, i a part de la tasca que cada escola duu a terme individualment, cada curs se celebren dues trobades entre centres per afavorir la feina conjunta i la coordinació entre les escoles participants. La primera d’aquestes sessions va tenir lloc la setmana passada al Casal Pere Quart.

Des de l’ajuntament expliquen que “en les trobades es posen en comú les propostes amb què es conformarà el manifest de conclusions” que a final de curs de l’alumnat presentarà en el Saló de Plens.

Durant tot el procés d’Els Nois i les Noies Tenen la Paraula, el professorat compta amb l’assessorament tècnic necessari i amb una guia didàctica per desenvolupar a l’aula, a més d’una sessió de formació. Tot això amb l’objectiu de plantejar a final de curs propostes de millora que recullin la seva visió de la vida musical de Sabadell.

Més notícies de Sabadell  a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Ajuntaments