Inversió

El cementiri municipal de Sabadell ja disposa de 600 nous columbaris per a cendres

L'Ajuntament ha invertit prop de 550.000 euros per millorar l'equipament

sabadell

sabadell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

“Amb la construcció dels 600 nous columbaris per a cendres al cementiri municipal, l’equipament s’ha adaptat a les necessitats actuals, i ha superat una important carència present fins ara, mentre s’ha donat resposta a una reivindicació ciutadana”, expliquen des de l’Ajuntament de Sabadell.

Els nous columbaris estan ubicats a les places dels Asteroides i de les Constel·lacions i la construcció forma part del conjunt d’actuacions que s’ha dut a terme, dins del Pla d’Inversions vigent fins al 2018, a càrrec de l’empresa concessionària. Des del 2016, s’han invertit prop de 550.000 euros en l’equipament municipal.

Els columbaris, que començaran a comercialitzar-es les pròximes setmanes, posaran a l’abast de la ciutadania la possibilitat de dipositar les urnes de cendres al mateix cementiri. Cada columbari tindrà un acabat de marbre blanc i una placa identificativa i podrà acollir fins a quatre urnes.

Durant la visita a l’equipament municipal, el regidor de Salut, Ramon Vidal, va remarcar que "amb els columbaris, el cementiri fa un nou pas en l’adaptació als temps actuals. Donat l’increment de les incineracions, és evident que l’equipament necessitava sepultures d’aquest tipus i els nous columbaris donen resposta a aquesta demanda. Alhora, dins del Pla d’Inversions, s’han dut a terme altres accions com nínxols  nous o la millora de les connexions entre les diferents zones. Un procés de millora global que seguirà endavant amb el nou Pla en què ja estem treballant".

Millorar la connexió interna

A més dels columbaris, últimament al cementiri municipal s’hi ha obert un nou pas a la zona de Via Làctia, que ha millorat la connexió interna entre el Cementiri Nou i el sector meridional. La mesura ha permès entendre l’equipament com un sol recinte, reordenar i millorar alguns accessos i millorar la vigilància.

En el marc del pla d’inversions, des del 2016 s’han construït 110 nínxols nous a la zona de l’antiga carretera (entre el Cementiri Vell i el Nou) i s’ha pavimentat el Cementiri Vell (San Nicolás). D’altra banda, en execució hi ha la rehabilitació de les cobertes dels grups de sepultures dels sectors de sant Òscar, sant Pere, sant Pau, sant Norbert, sant Joan, sant Nicodem, sant Otó i sant Oriol.

Notícies relacionades

Paral·lelament, s’està treballant en el nou Pla d’Inversions, que és presentarà pròximament al ple de l’ajuntament per a la seva aprovació.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Cementiris