Cultura

La nova programació dels teatres de Sabadell destaca la presència local i femenina

Elisabet Casanovas, Rosa Renom, Anna Güell, Sílvia Munt, Paula Valls, Albert Pla, Ramon Madaula, Artur Trias, entre d'altres, seran presents a les actuacions de gener a juny

cultura

cultura

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La programació de la temporada artística de gener a juny del 2019 al Teatre La Farándula, el Teatre Principal i el teatre de Ca l’Estruch de Sabadell consolida l’aposta per la presència femenina i per l’accent local.

D’aquesta manera, són diverses les autores, creadores, productores de projectes i intèrprets que seran presents en aquesta nova temporada, com ara Sílvia Munt, Anna Güell, Marta Buchaca, Carmen Marfà, Soleá Morente, Paula Valls o Laura Conejero,  a més d’Elisabet Casanovas i Rosa Renom. I alguns els noms sabadellencs, com Albert Pla, Artur Trias o Ramon Madaula, que conjuguen les seves arrels amb nivells d’excel·lència, cadascú al seu camp.

La programació l’ha presentat la regidora de Cultura, acompanyada per dos responsables de programació del departament, i ha destacat que “hi ha tres elements importants a la programació de la nova temporada: la mirada femenina, tant pel que fa a la programació teatral, com la musical i de dansa; accent sabadellenc i, la vinculació amb les inquietuds de la nostra societat, a través de la visió crítica de diferents artistes”.

La regidora també ha avançat que “aquest any l’ajuntament també vol fer un regal als seus espectadors, sota el lema ‘Enganxa’t a la clàssica’, posarem a disposició de tots els espectadors de simfònics i quart unes prefuncions, amb la voluntat de presentar cadascun dels concerts de forma amena i divulgativa, per dotar-nos gradualment de més coneixements a l’àmbit de la música clàssica”.

Programació teatral

Pel que fa la programació teatral, es continua apostant per un teatre de text reflexiu i de denúncia social. Al Teatre Principal, la temporada començarà el 3 de febrer amb ‘El precio’, d’Arthur Miller, dirigida per Sílvia Munt i amb el sabadellenc Ramon Madaula i Pere Arquillué encapçalant el repartiment.

El 9 de març serà el torn de ‘La importància de ser Frank’, d’Oscar Wilde, dirigida pel vallesà David Selvas, amb un jove repartiment encapçalat per Miki Esparbé, Paula Jornet, David Verdaguer, Paula Malia i Laura Conejero. I el 14 d’abril arribarà ‘El chico de la última fila’, de Juan Mayorga, dirigida per Andrés Lima i amb un repartiment encapçalat per l’actor Sergi López en el seu retorn als escenaris catalans.

L’11 de maig, en una funció molt sabadellenca i commemorant el centenari de la Colla de Sabadell, es podran veure els tercets de Joan Oliver, dirigits pel sabadellenc Artur Trias i interpretats per Santi Ricart, Mireia Aixalà, Miquel Agell i Queco Novell .

El teatre de Ca l’Estruch presentarà espectacles molt frescos, que evoquen l’espectador a l’autoreflexió del món que està vivint. Així doncs, el 23 de febrer es podrà veure ‘Carola’, amb l’actriu sabadellenca Anna Güell i la companyia Q-ARTS. I el 27 d’abril, seguint amb el recolzament a les companyies locals que assagen a Ca l’Estruch, Estrena Morena presentarà per primera vegada el text de l’escriptora Marta Buchaca, ‘Una família normal’.

El 18 de maig es podrà veure ‘Ovelles’ una nova producció de la Sala Flyhard. La temporada teatral a Ca l’Estruch acabarà el 31 de maig amb l’actriu sabadellenca Elisabeth Casanovas i l’espectacle ‘Kassandra’, dirigida per Sergi Belbel.

Programació musical

Pel que a l’activitat musical, Montserrat Chacon va destacar que “aquesta temporada continuem amb el cicle de música moderna del Principal, també amb marcat accent femení, i hem pogut incloure a la nostra programació concerts de més impacte, que pensem que poden interessar a un públic molt divers”.

Els concerts al Teatre La Faràndula començaran el 19 de gener amb el sabadellenc Albert Pla, que presentarà ‘Miedo’. I l’1 de juny Els Catarres presentaran ‘Totes les nostres cançons parlen de tu’.

Pel que fa a la programació al Teatre Principal, la música moderna començarà el 16 de febrer de la mà de l’osonenca Paula Valls acompanyada de la seva banda, que oferiran el concert ‘I am’, el seu primer treball de llarga durada. I el 4 de maig Soleá Morente presentarà el seu segon disc, ‘Ole Lorelei’.

Programació de dansa

A Ca l’Estruch, la programació de dansa de gener a juny del 2019 inclourà vuit produccions, la major part dels quals són el resultat dels processos de creació de dansa contemporània que els artistes residents duen a terme en aquest equipament municipal.

La primera proposta serà el 2 de febrer amb la companyia Free3 Bodies, que presentarà ‘Pilot Project’, amb la direcció artística de Nadine Gerspach, Nicolas Ricchini i Anna Sànchez, dins d’un programa de recolzament a joves creadors. Però també hi haurà propostes que venen de diversos punts del món com ‘Cartas sud table’, de Burkina Faso; ‘Attendant James B.’, de la companyia francesa Art Mouv, o ‘Boys do not cry’, The Dafi Dance Group i Manel Salas.

Notícies relacionades

Finalment, el Teatre La Faràndula continua apostant pel clàssic. Així, el Ballet de Catalunya presentarà ‘Don Quijote’, de Marius Petipa, el dissabte 23 de febrer.

Més notícies de Sabadell