Anar al contingut

Infraestructures

Sabadell destina 200.000 euros per a la millora de la plaça Montcortés

L'actuació al barri de Torre-tomeu permetrà col·locar-hi una zona amb elements lúdics per a adolescents i un espai amb arbres i zona d'estada

El Periódico

Sabadell destina 200.000 euros per a la millora de la plaça Montcortés

La Junta de Govern de Sabadell ha adjudicat el contracte per arreglar la plaça de Montcortés, al barri de Torre-romeu. L’obra té per objectiu, d’una banda, incidir en l’obra civil i la jardineria d’aquest espai, la que s’ha adjudicat per 108.719 euros i té un termini d’execució de tres mesos. I, d’altra banda, instal·lar-hi mobiliari i diversos elements per dur a terme activitats lúdiques, obra per valor de 103.583 euros i un termini d’execució d’un mes i 15 dies hàbils. El cost total és, doncs, de 212.302 euros.

Aquesta actuació reforça les obres de millora que el Govern municipal ja ha impulsat el barri, com la construcció del nou mur del carrer de l’Onyar, la nova plaça i el carrer de Benidorm, i la pacificació de l’encreuament del carrer del Llobregat cantonada amb la ronda de l’Ebre, entre altres.

Per al tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernández, "aquesta actuació vol dignificar encara més un barri com Torre-romeu. Som el govern de tota la ciutat i actuem allà on convé objectivament. Els diferents projectes que hi ha en marxa al barri eren necessaris i reivindicats per la gent. Escoltem els veïns i veïnes i, quan podem, actuem”.

Participació dels joves

Per arribar a la solució adoptada, s’ha tingut en compte l’estudi que s’ha fet de totes les àrees de joc del barri de Torre-romeu, que ha constatat la falta d’espais de lleure i d’activitats lúdiques per a joves i adolescents. Es tracta d’espais necessaris perquè els usuaris de més de 14 anys puguin relacionar-se, desenvolupar diferents habilitats i evitar el sedentarisme en aquesta franja d’edat.

Per això, un dels aspectes més importants d’aquest projecte ha sigut incloure algunes de les aportacions que van recollir els mateixos joves del barri. Aquestes idees van sorgir a partir d’una sessió de treball per configurar la plaça de Montcortés com un espai obert d’activitats lúdiques per als joves i adolescents del barri.

La nova plaça serà, d’una banda, l’espai on es distribuiran tots els elements lúdics per a joves i adolescents i, d’una altra, l’espai amb arbres i una zona d’estada. Un dels dos camins principals connectarà aquests dos espais longitudinalment i anirà acompanyat per l’arbratge existent. L’altre camí principal, perpendicular a l’anterior, separarà aquestes dues zones i connectarà la plaça amb el Centre Cívic de Torre-romeu.

Quatre zones lúdiques

L’espai obert d’activitats lúdiques es dividirà en quatre: una zona amb una pista multifuncional, una zona on es podrà jugar a ping-pong, una zona on fer exercicis físics i una última zona on patinar. A l’hora de triar els elements que formen part d’aquests quatre espais, s’ha tingut en compte que els aparells permetin un ampli ventall d’activitats lúdiques per als usuaris de més de 14 anys.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, afirma que “aquest projecte vol fer més visible la plaça de Montcortés, perquè sigui un lloc d’activitats, d’esport i de lleure. Un lloc, en definitiva, per reforçar la cohesió social”.

Més notícies de Sabadell a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA