Cultura

Mirna Lacambra recollirà el premi Òpera XXI al projecte de desenvolupament de l'activitat operística

Calixto Bieito, Guillermo García Calvo i Mariella Devia són tres dels distingits amb aquests guardons

foto 3411436

foto 3411436

1
Es llegeix en minuts
EFE

Mirna Lacambra recollirà el premi Òpera XXI al projecte de desenvolupament de l’activitat operística per la seva feina al capdavant de l’entitat Amics de l’Òpera de Sabadell. També el director d’orquestra Guillermo García Calvo, el director d’escena Calixto Bieito i la soprano Mariella Devia són tres dels guanyadors dels primers premis Òpera XXI, que ja van fer públic que el tenor Josep Carreras i l’Associació d’Amics de l’Òpera de la Corunya seran premis honorífics.

Amb aquestes distincions es vol distingir l’activitat lírica nacional durant la temporada 2017-2018, amb una cerimònia d’entrega que acollirà el Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu el 21 de març.

En la categoria de direcció musical, el premiat ha sigut Guillermo García Calvo, per ‘Siegfried’, a l’Òpera d’Oviedo, el setembre del 2017, i Calixto Bieito ha guanyat per la seva feina en la producció de ‘Die Soldaten’ al Teatro Real, entre el maig i el juny del 2018.

La soprano Mariella Devia ha sigut reconeguda per la seva interpretació de Lucrezia Borgia en la temporada operística organitzada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de la Corunya, el setembre del 2017. I el Teatro Real rebrà el guardó a la nova producció operística per l’escenificació de ‘Gloriana’, l’abril de l’any passat.

Notícies relacionades

El jurat l’han integrat els musicòlegs Jaume Radigales i Begoña Lolo, la soprano Ana María Sánchez, els periodistes especialitzats Gonzalo Alonso, Pablo Meléndez-Haddad, Fernando Sans i Juan Ángel Vela del Campo, així com el divulgador musical Ramon Gener.

Més notícies de Sabadell