Educació

Sabadell planteja una trentena de propostes perquè els alumnes aprenguin mentre ajuden els altres

Les activitats, impulsades per 28 promotors, s'ofereixen als centres educatius de secundària

foto 3268352

foto 3268352

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El servei comunitari serà una activitat obligatòria per als estudiants de 3r o 4t d’ESO a partir del curs 2019-2020. Per això l’ajuntament ha posat en marxa, per segon any consecutiu, el portal del Servei Comunitari, dirigit bàsicament als equips de direcció i els docents dels centres educatius. El portal inclou més d’una trentena de propostes que són possibles gràcies a la implicació de 28 entitats de la ciutat, així com serveis municipals.

Amb el servei comunitari, l’alumnat desenvolupa el seu compromís cívic, formant-se en un àmbit per després actuar en el seu entorn més proper, amb l’objectiu de millorar-lo. Les activitats del portal volen facilitar que els centres de secundària puguin preparar millor el projecte pedagògic que va lligat al desenvolupament del Servei i que l’alumnat pugui començar a realitzar-lo, fins i tot abans que aquest es converteixi en obligatori.

Els projectes del portal web es basen en la metodologia d’Aprenentatge Servei (ApS), a través de la qual els joves adquireixen coneixements segons les necessitats existents en la seva realitat més propera i després els apliquen en aquest mateix entorn, exercint com a ciutadans actius i oferint un servei a la comunitat.

Propostes pedagògiques

A partir de les propostes del portal, els equips directius dels centres educatius treballen un projecte pedagògic que han de presentar davant de la Generalitat. En aquest sentit, tant l’Ajuntament com l’administració de Catalunya –per mitjà del Centre Recursos Pedagògics (CRP)– treballen per recolzar els centres. Així, el CRP realitza la formació del professorat i la coordinació general del Servei Comunitari, mentre que l’Ajuntament actua com a promotor i pont amb les entitats i serveis municipals per facilitar propostes educatives en coordinació amb els diferents agents de la ciutat.

Notícies relacionades

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Juan Berlanga, va comentar que “amb aquesta iniciativa, des de l’Ajuntament facilitem el contacte entre centres educatius i entitats que els alumnes puguin realitzar serveis en benefici de la comunitat alhora que accedeixen a nous espais d’aprenentatge. Amb aquestes propostes, esperem que els joves puguin conèixer millor la realitat de la ciutat i propiciar un compromís cívic per poder exercir la seva ciutadania de manera responsable i compromesa amb l’interès comú”.

Més notícies de Sabadell