Alimentació

Unes 1.700 famílies usuàries del Rebost Solidari rebran el lot d'aliments específic del Nadal

L'acció beneficiarà prop de 5.500 persones

rebost18 1ae647a54a3cd2ce61d705f4f626c216

rebost18 1ae647a54a3cd2ce61d705f4f626c216

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al voltant d’unes 1.700 famílies usuàries del Rebost Solidari rebran el lot d’alimentació especial de Nadal, continuant així amb l’experiència iniciada l’any passat d’estendre el dispositiu per garantir l’alimentació infantil durant aquestes festes a totes les famílies usuàries i no només a les que tenen fills a càrrec.

El nombre de lots es reduirà amb relació al 2017, quan se’n van repartir més de 1.900, ja que el nombre d’usuaris del Rebost també ha disminuït. Així, si la mitjana anual de famílies ateses va ser de 1.999 (6.787 persones usuàries), aquest any ha baixat a 1.671 (5.528 persones). Les dades contrasten amb les de 2016, amb una mitjana d’atenció de 2.183 famílies (7.289 persones).

Aquestes dades es van donar conèixer durant la presentació del dispositiu alimentari, amb presència del regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández; el director del Rebost Solidari, Santi Fuentemilla; i el president de la Creu Roja, José Masip.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández, va assegurar que "després de tres anys i mig de treball intens tenim una reducció d’unes 535 famílies i més de 2.000 usuaris del rebost. Tenim la capacitat de donar resposta a la urgència i a la vegada de treballar per reduir les causes que porten a les famílies a necessitar aquest recolzament. Estem satisfets però encara queda molt treball per aconseguir que a Sabadell no hi hagi persones en situació d’exclusió".

Nous productes

L’any passat, el dispositiu municipal per garantir l’alimentació infantil durant les vacances de Nadal va reconvertir en un lot d’alimentació per a totes les famílies usuàries i no només per a aquelles amb fills a càrrec. “La idea era ampliar el servei, evitant greuges comparatius, mentre s’aportava cert valor inclusiu, amb la introducció de productes específics de les dates”, expliquen des de l’ajuntament.

Entre d’altres s’incloïa un pollastre halal tenint en compte la diversitat cultural dels usuaris. Però moltes famílies van rebutjar el pollastre i les entitats van tenir dificultats per mantenir la cadena de fred. Aquest any s’ha optat per substituir el pollastre per paquets de formatge semicurat, acompanyat de dàtils, torrons i neules. Completen el lot paquets de pasta,verdures, sucs, llaunes i galetes.

Balanç del primer any

A començaments del novembre de l’any passat va entrar en funcionament el servei Merc @ punt, un sistema innovador de distribució d’aliments i d’intervenció social per a persones derivades pels Serveis Socials a l’entitat Rebost Solidari. El nombre de persones usuàries actives són 65, de les quals 40 han participat en la mitja dotzena de tallers i accions formatives complementàries que s’ha organitzat. En total, el punt de distribució ha entregat 3.523 quilos d’aliments i altres productes.

Amb la iniciativa es proporciona un nou recolzament a persones especialment vulnerables, promovent alhora un puntd’entrega de productes en l’entorn normalitzat del Mercat dels Merinals. A més, es dona a les famílies l’opció d’escollir el que s’emporten segons les seves necessitats i preferències.

Notícies relacionades

El projecte s’emmarca en el desenvolupament del Pla Estratègic d’Acció Social (PEAS). “L’objectiu és facilitar i promoure la participació, autonomia i la corresponsabilitat dels usuaris diversificant i ampliant el model de distribució alimentària i de productes de primera necessitat”, remarquen des del Consistori. També s’amplia la col·laboració amb el teixit associatiu a través del treball amb la Creu Roja i les entitats del Rebost i es dona l’oportunitat de millorar l’alimentació amb el que la família necessita i pot escollir.

Més notícies de Sabadell

Temes:

Alimentació