El Taulí de Sabadell incorpora la teràpia amb gossos en nens amb trastorns de l'espectre autista

Es tracta d'una prova pilot que s'està introduint en diferents àrees de l'atenció sociosanitària i està tenint "molt bona acceptació"

foto 3169012

foto 3169012

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Hospital Parc Taulí de Sabadell ha iniciat una prova pilot per incorporar la teràpia amb gossos en nens amb trastorn de l’espectre autista i pluridiscapacitats. Aquesta iniciativa és el resultat d’un acord que el centre mèdic ha firmat amb Dogking, una entitat que té experiència en intervencions assistides amb gossos i en el procés de rehabilitació físic i psicològic dels pacients mitjançant la interacció entre l’animal i el pacient.

La teràpia s’està introduint en diferents àrees de l’atenció sociosanitària. Els primers beneficiaris han sigut els nens del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP). L’experiència està tenint bona acceptació, tant per part dels petits com dels familiars, així com una bona valoració per part dels professionals.

Segons explica la coordinadora d’aquesta teràpia, Montserrat Torras, s’estan duent a terme tres sessions terapèutiques setmanals, amb el recolzament de dos psicoterapeutes i una fisioterapeuta del CDIAP i uns altres dos tècnics de Docking, en què es treballen les seves capacitats relacionals i de comunicació. La selecció dels participants s’ha fet d’acord amb objectius terapèutics.

Notícies relacionades

Els gossos que participen en aquesta experiència són de la raça ‘australian cobberdog’. Tenen un pelatge que no muda, no perden pèl i no produeixen caspa. D’aquesta manera, no embruten ni distribueixen agents al·lergògens.

Més notícies de Sabadell